Καστοριά

H οργάνωση είναι η μισή αρχοντιά (της Μαρίας Μπρέντα)

Ήρθε ο Αύγουστος παιδιά και το καλοκαιράκι έρχεται σιγά σιγά στο τέλος του; Τι; Όχι φυσικά! Χαλαρώστε! Έχουμε ακόμη έναν μήνα διακοπές! Ας απολαύσουμε λοιπόν τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού μας πίνοντας δροσερό χυμούλη στο μπαλκόνι.. εεε στις παραλίες ήθελα να πω! Κάποιοι από εσάς ίσως ήδη να έχετε γυρίσει από τις διακοπές σας κι άλλοι πάλι ίσως τώρα να ξεκινάτε τα μπάνια σας. Εγώ όμως είμαι εδώ, πιστή στα καθήκοντά μου! Θα σας μιλήσω για την αξία της οργάνωσης στη ζωή μας και πως μπορούμε να την κάνουμε πιο εύκολη χάρη στα ημερολόγια της Flexbook.

Από μικρή που ήμουν, η μητέρα μου πάντα μου τόνιζε ότι αν δεν οργανώνω σωστά τα πράγματά μου τότε μια μέρα θα τα χάσω κι όταν θα ψάχνω γι αυτά δεν θα τα βρίσκω. Και είχε δίκιο! Ξέρετε είναι εκείνες οι στιγμές που η μάνα σου έχει δίκιο κι εσύ αρνείσαι να το παραδεχτείς! Χμμμ κάτι τέτοιο!

Έτσι κι εγώ λοιπόν ξεκίνησα από πολύ μικρούλα να καταλαβαίνω πόσο καλό και σημαντικό είναι να τα έχω όλα σε μία τάξη, σε μία σειρά. Κάπως έτσι συνέχισαν και τα επόμενα χρόνια, στο σχολείο. Εκεί δεν υπήρχε περίπτωση να δεις σκόρπια βιβλία και σημειώσεις στο γραφείο. Ούτε καν σκισμένο βιβλίο! Δε το συζητώ για τα μολύβια! Έπρεπε όλα να είναι ξυμένα! Δεν υπερβάλλω καθόλου! Μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο και πηγαίνοντας στο Γυμνάσιο κατάλαβα πόσο με βοηθάει το να κρατάω σημειώσεις.

Ήμουν και είμαι εκείνη η μαθήτρια η οποία κατά τη διάρκεια του μαθήματος δε θα κοιτάξει σχεδόν καθόλου τον καθηγητή της αλλά θα είναι συνεχώς σκυμμένη πάνω από ένα τετράδιο. Και στο Λύκειο τα ίδια έγιναν! Το σημειωματάριό μου ήταν και είναι το πρώτο πράγμα που δε ξεχνώ να πάρω μαζί μου. Όλο και κάτι θα χρειαστεί να σημειώσω.. κάποιο τηλέφωνο, ποιες ασκήσεις θα έχουμε για την επόμενη μέρα, προγραμματισμένα διαγωνίσματα κλπ.
Κάπως έτσι λοιπόν έμαθα να έχω μία οργάνωση και μία τάξη όχι μόνο στο σχολείο αλλά και στη ζωή μου. Έμαθα να είμαι συνεπής και υπεύθυνη, να μην αμελώ τις υποχρεώσεις μου και να είμαι οργανωτική. Μπορεί κάποιοι να λένε ότι τα πράγματα δεν έρχονται πάντα όπως τα θες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχεις ένα πρόγραμμα στο μυαλό σου. Το να έχεις ένα σχέδιο στο μυαλό σου σχετικά με το τι θες να κάνεις και πώς θα το κάνεις σε

βοηθά να βαδίζεις με μεγαλύτερη σιγουριά, να έχεις στόχους και οράματα. Έτσι θα γίνεις επιτυχημένος τόσο στα επαγγελματικά σου όσο και στη ζωή σου. Υπάρχουν αμέτρητες επιχειρήσεις εκεί έξω οι οποίες έχουν κλείσει λόγω κακής οργάνωσης και διαχείρισης της δουλειάς τους. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στις οποίες εξαιτίας της κακής προετοιμασίας διαπιστώθηκε ότι χάθηκε πολύς χρόνος, υπήρξε απώλεια αντικειμένων, ακόμη και ανθρώπων! Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο συχνά συναντάμε την οργάνωση στη ζωή μας σε πολλούς τομείς και πόσο σημαντικό είναι να έχουμε ένα πρόγραμμα στη ζωή μας.

Σε αυτή την προσπάθειά μου να σας εξηγήσω πόσο σημαντική είναι ο οργάνωση για τη ζωή μας με βοήθησε πολύ η Flexbook. Η Flexbook είναι μια καθετοποιημένη εκδοτική και βιβλιοδετική ομάδα που τοποθετείται ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρίες του κλάδου. Γνωστή για την ανθεκτικότητα των προιόντων της πλέον διευκολύνει τη ζωή χιλιάδων Ελλήνων αλλά και ξένων αφού τα προϊόντα της έχουν γίνει πλέον ανάρπαστα και στο εξωτερικό.

Κάθε βιβλίο ή σημειωματάριο της Flexbook έχει μοναδική διάρκεια ζωής. Το διπλώνεις, ανοίγεις τις σελίδες του χιλιάδες φορές και δεν σπάει όσο και να το ταλαιπωρήσεις. Σε ένα κόσμο που κάθε μέρα τείνει να γίνει όλο και πιο ψηφιακός η Flexbook χάρη στις καινοτομίες της έρχεται να μας δείξει τη σημαντικότητα της παραδοσιακής γραφής. Η ανάγκη μας να κρατήσουμε ζωντανές τις αναμνήσεις, να ζήσουμε ξανά στιγμές και γεγονότα του παρελθόντος ξεφυλλίζοντας ένα ημερολόγιο είναι μεγάλη καθώς τα χρόνια περνούν και συνειδητοποιούμε ότι μεγαλώνουμε. Τα χρόνια περνούν γρήγορα. Οι αναμνήσεις όμως μένουν! Για το λόγο αυτό πολλοί από εμάς επιλέγουμε να καταγράφουμε όμορφες στιγμές της ζωής μας σε ένα σημειωματάριο, σε ένα ημερολόγιο. Η γραφή, το σχέδιο, η χειροποίητη εικόνα αποκτούν αξία και μεγάλη διάρκεια ζωής και καταρρίπτουν το ψηφιακό περιβάλλον με έναν τρόπο μοναδικό τονίζοντας τη σημαντικότητά τους.

Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε μερικά μόνο από τα προιόντα και τα σχέδια της Flexbook. Τα πλεονεκτήματά τους; Πολλά! Είναι ελαφριά όσο μία καρφίτσα και πρακτικά γιατί γυρίζουν όσο γυρίζει κι ένα σπιράλ. Έχουν την αντοχή και την αισθητική της κλασικής βιβλιοδεσίας αλλά ειδικά ραμμένη και σχεδιασμένη ράχη. Είναι κομψά, εύχρηστα, ανοίγουν

σε 180 μοίρες και λυγίζουν σε 360 μοίρες εύκολα και λειτουργικά. Είναι ιδανικά και για αριστερόχειρες. Έχουν μεγάλη αντοχή, αναδιπλώνονται χωρίς να χάνουν τη συνοχή τους και επανέρχονται στην αρχική τους μορφή χωρίς να φθείρονται.

Τα σημειωματάρια και τα ημερολόγια της Flexbook είναι ιδανικά για το σπίτι, το γραφείο, το σχολείο, για μικρούς, μεγάλους, ηλικιωμένους, είναι απαραίτητα και χρήσιμα για όλους! Κάντε τη ζωή σας πιο εύκολη και όμορφη αρχικά καταγράφοντας, σημειώνοντας και τονίζοντας όλα αυτά που δε θέλετε να ξεχάσετε! Σύντομα θα δείτε μεγάλη αλλαγή στην καθημερινότητά σας. Η Flexbook είναι μαζί σας σε κάθε σας προσπάθεια να κάνετε την καθημερινότητά σας πιο εύκολη! 

mariabrenta.blogspot.gr

 

περισσότερα
Back to top button