Ελλάδα

Που να στήσετε τη σκηνή σας – Οι καλύτεροι προορισμοί για ελεύθερο κάμπινγκ!

Ανάμεσα στα αρμυρίκια, δίπλα στο κύμα, το ελεύθερο κάμπινγκ είναι μία καλή λύση για όσους θέλουν να κάνουν οικονομικές διακοπές, απολαμβάνοντας την ομορφιά και τη μαγεία της φύσης.

Παρουσιάζουμε λοιπόν τα πιο αγαπημένα νησιά για τους λάτρεις της ελεύθερης κατασκήνωσης, παρ’ όλο που σε ολόκληρη την Ελλάδα υπάρχουν και άλλες μικρές “γωνιές” για να στήσει κανείς τη σκηνή του που δεν τις γνωρίζει τόσος κόσμος. Υπενθυμίζουμε ότι το ελεύθερο κάμπινγκ είναι παράνομο και υπάρχει πρόστιμο για τους παραβάτες, ωστόσο η ηρεμία και η χαλάρωση που προσφέρει μπορεί για αυτούς που το αγαπάνε, να μην συγκίνεται ούτε με το πιο ακριβό ξενοδοχείο.

Δονούσα

Με δύο μεγάλες και καταγάλανες αμμουδερές παραλίες, τον Κέδρο (για αυτούς που επιζητούν μερικές… ανέσεις, καθώς στην παραλία υπάρχουν τουαλέτες, ντουζιέρες και καφέ), αλλά και το πιο απομακρυσμένο Λιβάδι, το νησί γεμίζει κάθε χρόνο με κατασκηνωτές.

Ανάφη

Η παραλία του Ρούκουνα είναι μια πανέμορφη αμμώδης παραλία, μήκους περίπου μισού χιλιομέτρου. Τα αρμυρίκια προσφέρουν σκιά, ενώ ταβέρνες και καφέ μπορούν να σας εξυπηρετήσουν γευστικά και σε πολύ καλές τιμές. Τη δεκαετία του ’70 το νησί ήταν στέκι των χίππις και διατηρεί μέχρι σήμερα έναν τέτοιο χαρακτήρα.

Τήλος

Η Έριστος και η Πλάκα αποτελούν τα δύο αγαπημένα σημεία των κατασκηνωτών. Μπορεί το ταξίδι με το πλοίο να είναι λίγο μεγάλο, ωστόσο αξίζει την ταλαιπωρία, καθώς το νησί είναι πανέμορφο και μαγεύει τους ταξιδιώτες του.

Σαμοθράκη

Στο νησί υπάρχει κάμπινγκ ελεύθερης διαβίωσης με πολύ χαμηλές τιμές, άφθονη σκιά όλο το 24ωρο και ντουζιέρες με κρύο νερό. Για αυτούς που προτιμούν την περιπέτεια, πολλοί κατασκηνωτές βρίσκουν καταφύγιο στη Γριά Βάθρα ή στον Παράδεισο. Παρ’ όλα αυτά, το νησί θέλει ιδιαίτερη προσοχή ς, ειδικά όταν ο καιρός είναι βροχέρός. Στη Σαμοθράκη η βλάστηση οργιάζει. Ποτάμια, καταρράχτες και ρυάκια θα σας κάνουν να πιστέψετε ότι ζείτε σε ένα παραμύθι.

Αγκίστρι

Πολύ κοντινός προορισμός από την Αθήνα, ωστόσο η παραλία της Χαλικιάδας, παραδοσιακό στέκι γυμνιστών, διατηρεί ακόμα την παλιά γοητεία της. Μία άλλη επιλογή για ελεύθερη κατασκήνωση είναι και η Δραγονέρα. Με αρκετό πράσινο και όμορφα νερά, το Αγκίστρι σε κάνει να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι τόσο κοντά στην πρωτεύουσα. Παρ’ όλα αυτά, οι τιμές στα εστιατόρια και τα καφέ είναι ελαφρώς… τσιμπημένες.

Κίμωλος

Στην Αλυκή και τα Ελληνικά κάποιοι κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ. Βουτιές, ταβέρνες, αρμυρίκια, σε ένα νησί που παραμένει ανόθευτο και αυθεντικό, ιδανικό για διάβασμα, ξεκούραση και ποιοτικές διακοπές. Η ελεύθερη κατασκήνωση πάντως δεν είναι όλες τις χρονιές… ευπρόσδεκτη από τους κατοίκους και ενδεχομένως να συναντήσετε μικροπροβλήματα.

Νίσυρος

Ένα νησί με ενέργεια που προέρχεται από το ηφαίστειο, άγρια ομορφιά, καλές τιμές και μεγάλες παρέες που στήνουν μία μαγική καλοκαιρινή ατμόσφαιρα. Η παραλία των ελεύθερων κατασκηνωτών είναι το Λιβάδι, πάνω από την παραλία της Παχιάς Άμμου. Προσοχή στους σκορπιούς!

Γαύδος

Με απίθανες, αμμώδεις παραλίες και κέδρους που προσφέρουν σκιά για χαλάρωση και απόλυτη ξεκούραση. Στον Αη Γιάννη και τον Λαυρακά καταφεύγουν οι περισσότεροι κατασκηνωτές (υπάρχουν φυσικά και άλλες επιλογές), πολλοί από τους οποίους επιστρέφουν στις πόλεις τους τον… Σεπτέμβρη. Το νησί προσφέρεται για να ξεχάσετε τα πάντα και να επιστρέψετε ανανεωμένοι και ξεκούραστοι στις υποχρεώσεις σας.

Πολλές ακόμα παραλίες για ελεύθερο κάμπινγκ μπορείτε να βρείτε στην Εύβοια, αλλά και την Πελοπόννησο.

koutipandoras.gr

περισσότερα
Back to top button