Καστοριά

Αποχαιρετιστήρια επιστολή της Σοφίας Καμπούρη

Αποχαιρετιστήρια επιστολή της Σοφίας Καμπούρη

Αγαπητοί Συνεργάτες και αγαπητές Συνεργάτιδες

Μετά τη λήξη της θητείας μου ως Διευθύντριας του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς, αισθάνομαι την υποχρέωση να απευθύνω τις θερμές μου ευχαριστίες σε όλους εσάς, που συνεργαστήκατε μαζί μου αυτήν την τετραετία, κατά την οποία είχα την τιμή και τη χαρά να αγωνιστώ για το όραμα αυτού του σχολείου.

Σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών για την Ειδική Αγωγή και γενικότερα για την Εκπαίδευση, πιστεύοντας στον κοινωνικό ρόλο του σχολείου Ειδικής Αγωγής, εστιάσαμε την προσπάθειά μας στο άνοιγμα του σχολείου προς την κοινωνία. Μέσω της ανάδειξης της αναπηρίας επιχειρήσαμε να συμβάλουμε, στο μέτρο που μας αναλογεί, στην άρση των κοινωνικών στερεοτύπων και την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Εξασφαλίσαμε τις προϋποθέσεις καλής συνεργασίας μεταξύ των συστεγαζόμενων σχολείων, ώστε η συστέγαση αυτή να καταστεί πραγματική ευλογία! Εφαρμόσαμε καινοτόμα προγράμματα, όπως το Πρόγραμμα Συνεκπαίδευσης, με σκοπό την αλληλοαποδοχή, την καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων και τελικά την κοινωνική ένταξη. Συνεργαστήκαμε με τις οικογένειες προσφέροντας ψυχολογική στήριξη και Συμβουλευτική Γονέων.

Αγωνιστήκαμε για την παροχή ίσων ευκαιριών στους μαθητές μας, μέσω της λειτουργίας του ολοήμερου σχολείου. Παρείχαμε στα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες τις βασικές μαθησιακές δεξιότητες, μέσω εξατομικευμένης και διαφοροποιημένης διδασκαλίας.

Συντηρήσαμε και νοιαστήκαμε για την εν γένει κτιριακή κατάσταση του διδακτηρίου. Με την εικαστική παρέμβαση από ομάδα φοιτητών επιχειρήσαμε να αναβαθμίσουμε αισθητικά και να ομορφύνουμε το χώρο μας. Εξοπλίσαμε την παιδική χαρά του αιθρίου μας, ενώ η προσπάθεια για την εξασφάλιση βέλτιστων εκπαιδευτικών εργαλείων και σύγχρονων υποδομών συνεχίστηκε με τον πλήρη τεχνολογικό εξοπλισμό όλων των αιθουσών με διαδραστικά συστήματα.

Ολοκληρώνοντας λοιπόν αυτό το έργο, νιώθω την υποχρέωση να ευχαριστήσω όλους εσάς που σταθήκατε αρωγοί στην προσπάθεια αυτή. Να σας ευχαριστήσω ακόμη για το κλίμα συνεργασίας, σεβασμού και εμπιστοσύνης, το οποίο αναπτύχθηκε μεταξύ μας!

Ευχαριστώ από καρδιάς όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας:

-Τους εκλεκτούς μου συναδέλφους, εκπαιδευτικούς, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό, Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, Βοηθητικό Προσωπικό, εσάς που εργαστήκατε και συνεργαστήκατε μαζί μου την τελευταία τετραετία στο σχολείο μας!

-Τον Διευθυντή και τους συναδέλφους του συστεγαζόμενου σχολείου γενικής εκπαίδευσης, τις Προϊστάμενες και Νηπιαγωγούς των συστεγαζόμενων νηπιαγωγείων, ιδιαίτερα δε του Νηπιαγωγείου Ειδικής Αγωγής Καστοριάς!

-Τους/τις Σχολικούς μας Συμβούλους Ειδικής Αγωγής και Γενικής Εκπαίδευσης καθώς και τους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων για τη συνεργασία και την επιστημονική βοήθεια που μας παρείχαν!

-Τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς για την αμέριστη στήριξή του όλα αυτά τα χρόνια και για την άρτια στελέχωση του σχολείου μας!

-Το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς για την εξυπηρετικότητα και τον επαγγελματισμό του!

-Τους Διευθυντές Προέδρους και τα μέλη των κατά σχολείο ΕΔΕΑΥ (Επιτροπή Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης), με τους οποίους συνεργάστηκα ως Πρόεδρος και Συντονίστρια του 1ου ΣΔΕΥ (Σχολικό Δίκτυο Εκπαίδευσης και Υποστήριξης) Καστοριάς, όπως επίσης και τον Προϊστάμενο και το προσωπικό του ΚΕΔΔΥ Καστοριάς!

-Τους Προέδρους και τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καστοριάς για την άμεση ανταπόκριση!

-Το Σύλλογο Γονέων του Ειδικού Δημοτικού και Ειδικού Νηπιαγωγείου Καστοριάς, αλλά και τον κάθε γονέα ξεχωριστά για την αγαστή συνεργασία μας και την απέραντη εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπό μου, να διαχειρίζομαι εν λευκώ μεγάλα χρηματικά ποσά!

-Τους μεταφορείς των μαθητών μας, οδηγούς ΤΑΞΙ, που με υπευθυνότητα εκτελούσαν τα καθημερινά δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών μας με πλήρη ασφάλεια!

Δε θα παραλείψω ακόμη να ευχαριστήσω:

-Την τοπική μας Εκκλησία, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την Ένωση Γονέων του Δήμου μας, τους διάφορους κοινωνικούς φορείς, συλλόγους, εθελοντές, δωρητές, οι οποίοι είτε μέσω των συλλογικοτήτων είτε προσωπικά στήριξαν λόγω και έργω την προσπάθειά μας και συνέβαλαν ουσιαστικά στην καλή λειτουργία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς!

-Τελευταίο αλλά όχι έσχατο, άφησα να ευχαριστήσω τον άξιο σύζυγό μου (και νομικό μου σύμβουλο) Γεώργιο Γκίτσο, για τη βοήθεια και συμπαράστασή του!

Με βαθιά εκτίμηση

ΣΟΦΙΑ ΚΑΜΠΟΥΡΗ

 

 dim-eid-kastor.kas.sch.gr 

 

 

περισσότερα
Back to top button