Καστοριά

Το Επιμελητήριο Καστοριάς ζητά παράταση για τα POS, χαμηλότερες προμήθειες και ακατάσχετο επιχειρηματικό λογαριασμό

Επιστολή του Επιμελητηρίου Καστοριάς προς τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου για την εφαρμογή των POS

Αγαπητέ κ. Γενικέ

Λόγω του μεγάλου συνωστισμού των επιχειρήσεων για την προμήθεια των μηχανημάτων POS από τις τράπεζες, ζητούμε μια άτυπη ανοχή ως προς την έναρξη των ελέγχων στην αγορά.

Επί της ευκαιρίας θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε και να ζητήσουμε την παρέμβαση σας για δύο σοβαρά προβλήματα, τα οποία εντοπίζονται με την εφαρμογή της διαδικασίας και άπτονται των αρμοδιοτήτων σας.

Το θέμα με τα υψηλότατα ποσοστά προμηθειών από τις τράπεζες. Είναι ένα νέο επιπρόσθετο, υποχρεωτικό κόστος που έρχεται να συμπεριληφθεί σε όλους τους φόρους που έχουν στραγγαλίσει τις επιχειρήσεις, μειώνοντας ακόμα περισσότερο την ανταγωνιστικότητα τους.

Το θέμα με το ακατάσχετο του επιχειρηματικού λογαριασμού. Δεν είναι κρυφό ότι η κρίση οδήγησε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων σε δυσμενή κατάσταση ειδικά με την εξυπηρέτηση των δανεικών υπερχρεώσεων τους με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ενεργοί τραπεζικοί λογαριασμοί, με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις για τις ίδιες αλλά και για την εθνική οικονομία. Με την εφαρμογή των συναλλαγών με POS οι επιχειρήσεις, κυρίως μικρές που ανήκουν στην άνω κατηγορία, ουσιαστικά οδηγούνται σε κλείσιμο. Είναι σημαντικότατη η νομοθέτηση ενός τραπεζικού ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού από τον οποίο θα δίνεται η δυνατότητα πληρωμών μισθοδοσίας, ασφαλιστικών εισφορών, παγίων, προμηθευτών, κ.α.

Με εκτίμηση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΡΑΤΑΓΛΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

 

 

περισσότερα
Back to top button