Ελλάδα

Fake News τα περί «επιδόματος σφραγίδας» -Επίθεση σε ΜΜΕ

Γράφτηκε ως «είδηση» πριν 7 μήνες σε χιουμοριστική ιστοσελίδα και αναπαρήχθη από δημοφιλή αρθρογράφο εφημερίδας και πλήθος ιστοσελίδων.

Ο λόγος για το «επίδομα σφραγίδας» των 50 ευρώ που εμφανίστηκε να… θεσπίζει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Δεν ήταν τίποτε άλλο από έμπνευση trolls τον Ιανουάριο του 2017, αλλά μετατράπηκε σε… «γεγονός», καθώς αποτυπώθηκε σε δημοσιεύματα, με αφορμή τα οποία η υπουργός, Όλγα Γεροβασίλη, διευκρινίζει ότι δεν έχουν καμία βάση και είναι απολύτως αναληθή, καθώς δεν υπάρχει κανένα νομοσχέδιο και καμία εισηγητική έκθεση που να προβλέπει τέτοιας φύσης επίδομα.

Μάλιστα, αναφέρει το υπουργείο, το σθένος με το οποίο υπερασπίζεται την αναληθή είδηση γνωστή στήλη σε ΜΜΕ, στην οποία ο αρθρογράφος αναφέρει χαρακτηριστικά πως «το διάβαζα, το ξαναδιάβαζα και δεν το πίστευα έως ότου μου είπαν πως περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο», μπορεί να εκληφθεί μόνο ως κακοπροαίρετη προπαγάνδα, που αποσκοπεί στη δημιουργία κλίματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δημοσιεύματα ξεκίνησαν από τη στήλη «Βηματοδότης»«Η παραπληροφόρηση και η πολιτική της φθοράς με fake news του είδους “μου είπε, άκουσα και με ενημέρωσαν” δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική κοινωνία και παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές, οι οποίες έχουν παρέλθει οριστικά από την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου», σχολιάζει η υπουργός η οποία μάλιστα… καλεί τον αρθρογράφο της στήλης να δημοσιεύσει το νομοσχέδιο και την αιτιολογική έκθεση για το οποίο «του είπαν»,  προκειμένου να ενημερωθεί αφενός η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης για το επίδομα που «θα δώσει» στους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, αφετέρου οι ίδιοι οι υπάλληλοι, που θα το λάβουν.

«Παρ’ όλα αυτά, σας διαβεβαιώνουμε ότι η κυβέρνηση θα αφήσει τη σφραγίδα της στη δημόσια διοίκηση», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το αρμόδιο υπουργείο.

aftodioikisi.gr

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button