Ελλάδα

Eνα καινούργιο “αδέσποτο” τραγούδι [βίντεο]

Κοινωνικός αμανές και λίγο πειραγμένο ροκ που θα ζήλευε ο Αγγελάκας ο Πάνου και η Βιτάλη με στίχους που θα θέλαμε να τραγουδήσουμε , από τον ευφυή καλλιτέχνη Σταμάτη Μορφονιό.

Λίγο καιρό πριν την κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου του ο Σταμάτης παρουσιάζει ένα καινούργιο “αδέσποτο” τραγούδι  “το Νυχτοκάματο”.
Αντί δελτίου τύπου, γράφουν γι’ αυτό ο Οδυσσέας Ιωάννου (συγγραφέας-στιχουργός), ο Μανώλης Νταλούκας (συγγραφέας) και ο Τσιμάρας Τζανάτος (ποιητής).

Οδυσσέας Ιωάννου

«Από την πρώτη φορά που άκουσα τραγούδια του Σταμάτη, εκτίμησα δύο αρετές. Την ωμή του ειλικρίνεια, γράφει ακριβώς αυτό που τον καίει και το γράφει χωρίς στρογγυλοποιήσεις και παζάρια. Αυτό όμως από μόνο του δεν θα ήταν ικανό να μου κινήσει το ενδιαφέρον. Εδώ έρχεται η δεύτερη αρετή του -που είναι πιο σημαντική- και είναι το ταλέντο. Ο Σταμάτης είναι τραγουδοποιός. Έχει μελωδίες, φροντίζει τα τραγούδια του, δεν είναι απλά ένας καλλιτέχνης καταγγελίας. Γιατί η καταγγελία, δίχως ταλέντο στη μουσική, δεν αφορά κανέναν και στο τέλος δεν μένει τίποτα. 

Μανώλης Νταλούκας 

Το Νυχτοκάματο, νέο τραγούδι του Σταμάτη Μορφονιού, μοιάζει με οργισμένη επιστολή, σε παλιό φίλο. Είναι πολύ σκληρό, να σου θυμίζουν πως εκείνοι οι θεόρατοι, παλιοί μας φίλοι, αυτοί που μας σημάδεψαν με στίχους και μουσικές, για πάντα φύγαν. Και τώρα, που ο κόσμος μας καίγεται, δεν είναι κοντά μας.

Τσιμάρας Τζανάτος

«Μερικές φορές τα τραγούδια είναι διαδηλώσεις: έχουν ένα “κατεπείγον” στο θυμικό τους ως αντίδραση στην τρέχουσα πραγματικότητα. Το “Νυχτοκάματο” είναι ένα τέτοιο τραγούδι. Ένας κοινωνικός αμανές. Κυριολεκτικά. Και γι’ αυτό και με ένα πειραγμένο ροκ “αμάν” κλείνει το τραγούδι. Αυτό είναι το επιμύθιο σε αυτό το χορικό για έναν (που εδώ είναι ο Σταμάτης ο Μορφονιός), που από πίσω όμως ακούς και διακρίνεις ολοκάθαρα τον Αγγελάκα, αγκαζέ με τη Βιτάλη και τον Άκη Πάνου να σαρκάζουν.
»

Το νυχτοκάματο

Στίχοι – μουσική: Σταμάτης Μορφονιός

  • Τζουρά, μανέ: Γιώργος Μητσοτάκης
  • Ακουστική κιθάρα: Δημήτρης Παπαβομβολάκης
  • Ηλεκτρική κιθάρα: Παύλος Συνοδινός
  • Μπουζούκι: Νίκος Τατασόπουλος
  • Φυσαρμόνικα: Ορέστης ΤσικούρηςΕπιμέλεια παραγωγής, μίξη, mastering: Αντώνης Παπαβομβολάκης (MusicRow Studios)
    Ηχογράφηση: Λουκάς Λυμπέρης (Prova Music Studios)Εικονοληψία: Αφροδίτη Χουλάκη
    Μοντάζ: Αφροδίτη Χουλάκη, Αντώνης ΠαπαβομβολάκηςΗ ζωντανή ηχογράφηση και τα γυρίσματα του clip έγιναν στα Prova Music Studios.
    Ευχαριστούμε θερμά τον Χρήστο Βεντούρα για την παραχώρηση του χώρου

 

περισσότερα
Back to top button