Καστοριά

Δημιουργία Κέντρου Ημέρας για ενήλικες στην Καστοριά (ρεπορτάζ)

http://fonikastorias.gr/wp-content/uploads/2017/07/%CE%91%CE%A5%CE%A4%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3-%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%95%CE%94%CE%A1%CE%9F%CE%A3.jpg

Η δημιουργία Κέντρου Ημέρας για ενήλικες άνω των 25 ετών, είναι   ένας από τους στόχους που έχουν θέσει τα μέλη της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ Ν. Καστοριάς.

Ο στόχος φαίνεται να υλοποιείται, αφού βρέθηκε ο χώρος στον οποίο θα στεγαστεί το Κέντρο.

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς, αποφασίστηκε ομόφωνα, η δωρεάν παραχώρηση στην Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ Ν. Καστοριάς του χώρου του ισογείου στο πρώην κτίριο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι΄αυτό.

Επειδή στο υπάρχον Κέντρο Ημέρας που λειτουργεί στους Μανιάκους οι ωφελούμενοι είναι ηλικίας 4 έως 25 ετών, θα έπρεπε να φροντίσουμε και τα άτομα από 25 και άνω.

Αυτός είναι ένας μεγάλος στόχος για μας. Ξεκινάει πρώτα από την εύρεση χώρου, ένα θέμα το οποίο λύθηκε με την παραχώρηση του ισογείου στο πρώην Κ.Π.Ε.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη δημοτική αρχή για τη βοήθειά της.

Οι διαδικασίες από δω και πέρα έχουν να κάνουν με τη στελέχωση του Κέντρου με το απαραίτητο προσωπικό ούτως ώστε να γίνουν σωστά όλα όσα πρέπει να γίνουν, για τους ωφελούμενους.

Θεωρώ ότι ο χώρος για τους ενήλικες είναι αρκετός και μας εξυπηρετεί, γιατί εκτός από τις αίθουσες, διαθέτει και τμήμα με πιστοποιημένες κουζίνες. Οπότε, τα άτομα αυτά μπορούν να κάνουν διάφορες εργασίες.

Πρέπει να έχουν συνεχή εκπαίδευση. Πρέπει να μάθουν κοινωνικές δεξιότητες ώστε να μπορούν να ζουν μόνα τους σε προστατευμένο πάντα περιβάλλον. Κάποια άτομα τα οποία είναι πιο λειτουργικά, θα εκπαιδευτούν ώστε να ενταχθούν στην   αγορά εργασίας», Δήλωσε η Πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ Ν. Καστοριάς Αριστούλα Ζάγκα.

Πρόσθεσε όμως, ότι τα άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, δεν μπορούν εύκολα να βρουν δουλειά γι΄αυτό και γίνονται προσπάθειες για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, « προκειμένου τα άτομα με αυτισμό να μπορέσουν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, γιατί μπορούν να κάνουν και πάρα πολύ κάτι το οποίο   θα αναλάβουν. Όταν εκπαιδευτούν σε κάποιο τομέα, αποδίδουν πάρα πολύ καλά», σημείωσε.

Στο Κέντρο Ημέρας για ενήλικες άνω των 25 ετών, θα φιλοξενηθούν αρχικά 15 άτομα.

Ε.Ψ.

 fonikastorias.gr

 

 

περισσότερα
Back to top button