ΕλλάδαΚόσμος

Πως θα απαλλαγείτε οριστικά από τις πανάδες;

Πανάδες… Ναι, εκείνες οι καφέ κηλίδες που τώρα το καλοκαίρι εμφανίζονται ακόμα πιο ενοχλητικές στο πρόσωπο μας. Η εμφάνισή τους σχετίζεται άμεσα με την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία γι’αυτό και το πρόβλημα με τις υπερμελαγχρωματικές βλάβες γίνεται έντονα ορατό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ το φθινόπωρο/χειμώνα υποστρέφουν ή εξαφανίζονται πλήρως.

Οι πανάδες δεν είναι εύκολη υπόθεση! Αν δεν επισκεφτείτε το δερματολόγο σας, οι σπιτικές συνταγές δεν θα σου δώσουν λύση και πιθανόν να σου προκαλέσουν φωτοευαισθησία. Η δερματολόγος- αφροδισιολόγος και Αν. Επιστημονική Διευθύντρια της δερματολογικής κλινικής CosmeticDermaMedicine, Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη, μας δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες για τις πανάδες αλλά και την κατάλληλη θεραπεία για την αντιμετώπισή τους.

Τι είναι οι πανάδες και ποια η διαφορά τους με τις κηλίδες;

Οι πανάδες (ή αλλιώς μέλασμα) είναι δερματικές βλάβες χρώματος καφέ, μεγέθους μεγαλύτερου από τις κηλίδες και σχήματος ασαφώς περιγεγραμμένου. Η εμφάνιση τους γίνεται αιφνίδια μετά από κάποια ορμονική διαταραχή, λήψη ή τοπική εφαρμογή φαρμάκων που αυξάνουν την φωτοευαισθησία δέρματος καθώς και κατά την εγκυμοσύνη.Η κύρια εντόπισή τους είναι το πρόσωπο, συνήθως μέτωπο, άνω χείλος, παρειές.

Οι κηλίδες είναι καλοήθεις χρωματικές αλλοιώσεις του δέρματος, που εμφανίζονται σταδιακά σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και είναι συνήθως αποτέλεσμα πρόωρης ή φυσιολογικής γήρανσης του δέρματος λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής και κυρίως λόγω της χρόνιας έκθεσης στον ήλιο. Εμφανίζονται σε περιοχές όπως το πρόσωπο, τα χέρια, το ντεκολτέ και παρουσιάζουν την τάση για πολλαπλασιασμό και αύξηση του μεγέθους τους, που αρχικά δεν ξεπερνά τα 2-3 εκατοστά.

Πρόληψη, η καλύτερη αντιμετώπιση

Ζούμε σε μια χώρα που ήλιος μας βλέπει όλο τον χρόνο, και τον χρειαζόμαστε 10 – 15 λεπτά την ημέρα ώστε να συνθέσουμε τη βιταμίνη D, απαραίτητη για τον οργανισμό μας. Ωστόσο, η πρόληψη των πανάδων μπορεί να επιτευχθεί με την ορθή χρήση αντηλιακού. Επιλέγουμε την κατάλληλη υφή για την επιδερμίδα μας και υψηλό δείκτη προστασίας, ενώ φροντίζουμε να το ανανεώνουμε συνεχώς με απλόχερη ποσότητα.

Μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο αντηλιακό εδώ

Η κατάλληλη θεραπεία για τις πανάδες

FractionalCo2…. Ο εχθρός των πανάδων! Χάρη στον ιδιαίτερο τρόπο δράσης του, επιτρέπει την αφαίρεση μελαγχρωματικών βλαβών τόσο στις ανώτερες στιβάδες της επιδερμίδας όσο και στο βαθύτερο χόριο, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται ανάπλαση δέρματος μέσω της παραγωγής νέου κολλαγόνου και ελαστίνης, δίνοντάς του νεανικότερη όψη.

Οι ακτίνες του laser χωρίζονται σε δεκάδες λεπτές δέσμες που κάνουν επιλεκτική σάρωση όλης της επιφάνειας του δέρματος καιδρουν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας «ξυπνώντας» τους ινοβλάστες, τα κύτταρα που παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη κάνοντας το δέρμα μας πιο λαμπερό, νεανικό και σφριγηλό.

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπείτε στο www.cosmeticdermamedicine.gr

Ή καλέστε:

Αθήνα: 210 6980451

Κηφισιά: 210 6232220

Θεσσαλονίκη: 2310 224240

Πάτρα: 2610 226562

Ρόδος: 22410 32700

Λεμεσός: +357 25251040

περισσότερα
Back to top button