Ελλάδα

Ριζότο με κολοκυθάκια, κρόκο και κεφαλοτύρι

Καλοκαιρινό, ελαφρύ, αλλά πιάτο με χαρακτήρα

Υλικά συνταγής

  • 300 γρ. ρύζι μακρύκοκκο ή Καρολίνα
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 κολοκυθάκια μαζί με τα λουλούδια τους
  • 1/2 φλιτζάνι δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2 γρ. κρόκος Κοζάνης διαλυμένος σε 2-3 κουταλιές χλιαρό νερό
  • 80 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κύβος λαχανικών

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε, καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τα κολοκυθάκια με τα λουλούδια τους. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και τα κολοκυθάκια για 4-5′ ανακατεύοντας διαρκώς.
  2. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει διάφανο. Κατόπιν ρίχνετε τον κύβο λαχανικών και νερό (τριπλάσιο όγκο από το ρύζι) και βράζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, ανακατεύοντας συχνά.
  3. Προσθέτετε στο μείγμα με το ρύζι (όταν μαλακώσει) το δυόσμο, το διαλυμένο κρόκο, το κεφαλοτύρι και το λάδι. Ανακατεύετε και σερβίρετε το ριζότο αμέσως.

icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button