Κόσμος

Χωρίς προηγούμενο οι δολοφονίες στο Μεξικό

Ένα πρωτοφανές κύμα δολοφονιών συνεχίζεται στο Μεξικό,  όπου σύμφωνα με τις αρχές 2.234 δολοφονίες διαπράχθηκαν τον Ιούνιο, ενώ το προηγούμενο «ρεκόρ» είχε καταγραφεί μόλις τον Μάιο όταν ο αριθμός ήταν 2.191.

Και οι δύο μηνιαίοι απολογισμοί δεν έχουν προηγούμενο, αφότου ιδρύθηκε το κρατικό σύστημα καταγραφής των ανθρωποκτονιών, πριν από είκοσι χρόνια.

Σύμφωνα με το Εθνικό Σύστημα Δημόσιας Ασφάλειας της χώρας, στο πρώτο εξάμηνο του 2017 έχουν καταγραφεί πλέον 12.155 δολοφονίες, ένας αριθμός αυξημένος κατά 30% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Το εντεινόμενο κύμα βίας πλήττει ιδιαίτερα την πολιτεία Γκερέρο και την Πολιτεία του Μεξικού, σε καθεμιά από τις οποίες καταγράφηκαν πάνω από 1.000 δολοφονίες την περίοδο αυτή.

Η Πολιτεία Γκερέρο, η οποία βρέχεται από τον Ειρηνικό, έχει μετατραπεί σε θέατρο ενός ανελέητου πολέμου μεταξύ συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος για τον έλεγχο της παραγωγής και της διακίνησης ναρκωτικών.

Μετά την κήρυξη του λεγόμενου πολέμου εναντίον των καρτέλ των ναρκωτικών από τη μεξικανική κυβέρνηση το 2006, οι νεκροί και οι αγνοούμενοι στη χώρα ξεπερνούν τους 200.000.

efsyn.gr

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button