Ελλάδα

Το σενάριο για τριπλές εκλογές τον Μάιο του 2019

 

Το σενάριο της διεξαγωγής τριπλών εκλογών τον Μάιο του 2019 επαναφέρει η “Real News”, σε σχετική ανάλυση που υπογράφει ο Βασίλης Σκουρής.

Το σχετικό σενάριο έχει ακουστεί και άλλες φορές στο παρελθόν, και παραμένει στο τραπέζι, με φόντο το ενδεχόμενο μια χαλαρή ψήφος αποδοκιμασίας της κυβέρνησης στη διπλή κάλπη ευρωεκλογών και αυτοδιοικητών εκλογών, τον Μάιο του 2019, να καταστήσει αποστολύ αυτοκτονίας για τον Αλέξη Τσίπρα τη μάχη των εθνικών εκλογών, τον Σεπτέμβριο του 2019.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του Βασίλη Σκουρή, υπάρχει και παραμένει ο ισχυρός αντίλογος να στηθούν τρεις κάλπες τον Μάιο του 2019, δηλαδή, μαζί με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, να διεξαχθούν και οι βουλευτικές εκλογές, περίπου 4 μήνες πριν τη συνταγματική λήξη της θητείας της κυβέρνησης.

Στην περίπτωση αυτή, εκτιμάται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει καλύτερες εκλογικές προοπτικές, και θα διατηρήσει προνομιακή θέση για την επόμενη μέρα, ακόμη κι αν τελικά ηττηθεί από τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

ysterografa.gr

 

περισσότερα
Back to top button