ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Θηλιά στο λαιμό των Καστοριανών τα κόκκινα δάνεια

 Επίκαιρη και ενδιαφέρουσα ημερίδα από το Επιμελητήριο Καστοριάς για τη ρύθμιση κόκκινων δανείων και επαγγελματικών χρεών

 Θεοδώρα Ζήση Κωτσοπούλου 

 

Η παρουσίαση του νέου νόμου  σχετικά με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Όλοι οι τρόποι με τους οποίους οι δανειολήπτες μπορούν να αντιμετωπίσουν τις Τράπεζες και να μην κινδυνεύσουν από τα «Κόκκινα Δάνεια» παρουσιάστηκαν στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Καστοριάς σε μια ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Επιχειρηματικά Δάνεια, Διαμεσολάβηση, Μέθοδος Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφόρων, Εφαρμογή Διαμεσολάβησης και Τραπεζική Διαμεσολάβηση (εξωδικαστικός συμβιβασμός, κώδικας δεοντολογίας, διαπραγμάτευση)» Ομιλητές στην ημερίδα ήταν οι Δικηγόροι Διαπιστευμένοι Μεσολαβητές κα. Μαρία Φαροπούλου και κα. Μαρία Χατζηλεωνίδα.

Η άκρως ενδιαφέρουσα όσο και επίκαιρη ημερίδα, που απευθυνόταν σε επιχειρηματίες και όχι μόνο, σκοπό είχε την παρουσίαση του νέου νόμου  σχετικά με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και αφορά την προστασία και διαμεσολάβηση για την ελάφρυνση και ρύθμιση των χρεών των επιχειρήσεων και επαγγελματιών προς ασφαλιστικά ταμεία, εφορία, δάνεια τραπεζών και υποχρεώσεις προς τρίτους.

Οι επιχειρηματίες χρειάζονται μία ανάσα

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος  του Επιμελητηρίου  Καστοριάς κ. Χαράλαμπος Καραταγλίδης, τόνισε ότι το ΕΒΕ διοργάνωσε την εκδήλωση αυτή προκειμένου να βοηθήσει εμπράκτως μέλη του που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα δάνεια τους, προβλήματα για τα οποία δεν ευθύνονται οι ίδιοι, αλλά η κρίση και η κατάσταση στην οποία βρέθηκε η εθνική οικονομία. “Σκοπός μας είναι να πληροφορήσουμε όλο τον κόσμο και ειδικά τους δανειολήπτες οι οποίοι έχουν επιχειρηματικά δάνεια, για το ποιο είναι το περιβάλλον αυτή τη στιγμή, προς τα πού πηγαίνει η όλη κατάσταση, αλλά και γενικά ποιες είναι οι δυνατότητες που έχουν έτσι ώστε να κινηθούν αναλόγως με τα επιχειρηματικά τους δάνεια. Πρόκειται για ένα θέμα, το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο και για πολλούς αποτελεί ταμπού. Τα τελευταία χρόνια, με όλα όσα έχουν συμβεί στην πατρίδα μας και στο τραπεζικό σύστημα η κατάσταση είναι αρκετά ανακατωμένη. Μέσα σε ένα γενικότερο πλαίσιο, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους επιχειρηματίες ποιες είναι οι εναλλακτικές τους, αλλά και να αντιμετωπίσουμε μελλοντικά ζητήματα τα οποία ήδη τα βλέπουμε να έρχονται».

Αξίζει τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω  ημερίδα πραγματοποιήθηκε με τη συμμέτοχη τού Δήμου Καστοριάς, του Συλλόγου Λογιστών Καστοριάς, του Εμπορικού Συλλόγου Καστοριάς, του Συλλόγου Τελωνειακών Αντιπροσώπων Καστοριάς και με την ευγενική χορηγία της εταιρίας F.I.R.E.S. ( Financials Investments.

 

 

περισσότερα
Back to top button