ΑγροτικάΕλλάδα

ΟΓΑ: Μέχρι 25/7 αιτήσεις για προγράμματα της «Αγροτικής Εστίας» (λίστα παροχών)

Με ανακοίνωση της, η Διοίκηση του ΟΓΑ υπενθυμίζει ότι την ερχόμενη Τρίτη 25 Ιουλίου 2017 ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τα φετινά προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού: «Οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ που επιθυμούν να επωφεληθούν από τις παροχές για το 2017 όπως και οι επιχειρηματίες (ξενοδόχοι, τουριστικοί πράκτορες, βιβλιοπώλες, θιασάρχες κ.α.) που θέλουν να συμβληθούν με τον Οργανισμό πρέπει να σπεύσουν να υποβάλλουν αιτήσεις εντός των επόμενων ημερών. Οι δικαιούχοι αγρότες υποβάλλουν αιτήσεις στα ΚΕΠ όλης της χώρας και οι επιχειρηματίες ηλεκτρονικά στον ιστότοπο του ΟΓΑ (www.oga.gr- προγράμματα Αγροτικής Εστίας)».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2017

 Κοινωνικός / ιαματικός τουρισμός : 59.000 δικαιούχοι.

 Εκδρομικό πρόγραμμα : 12.500 δικαιούχοι.

 Δωρεάν παροχή βιβλίων : 175.000 δικαιούχοι.

 Δωρεάν παροχή εισιτηρίων θεάτρου : 66.000 δικαιούχοι.

 Χρηματικά βοηθήματα : 1.300 πολύτεκνες μητέρες.

 Επιμορφωτικά σεμινάρια : 20.000 νέοι αγρότες.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:
 Οι 637.000 συνταξιούχοι του ΟΓΑ που έχουν υπαχθεί στον ΕΦΚΑ.
 Οι 28.000 συνταξιούχοι Ανασφάλιστοι Υπερήλικες.
 Οι 440.000 ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών ΟΓΑ που έχουν υπαχθεί στον ΕΦΚΑ και έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές για το Α’ εξάμηνο του 2016 ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση και τηρούν τους όρους της.
 τα 130.000 προστατευόμενα μέλη (σύζυγοι, παιδιά).

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ/ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβληθούν στα ΚΕΠ, όπου οι δικαιούχοι μπορούν να προσέρχονται μέχρι 25/7/2017 έχοντας μαζί τους:

1. Οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής τους Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) καθώς και των προστατευομένων μελών τους (π.χ. βιβλιάριο υγείας, βεβαίωση ΑΜΚΑ κ.λπ.) ή οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου (ΑΜ) ΟΓΑ (π.χ. ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων ή απόκομμα καταβολής εισφορών κ.λπ.).

2. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

3. Στην περίπτωση συνταξιούχων ΟΓΑ που έχουν υπαχθεί στον ΕΦΚΑ και πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση απαιτείται επιπλέον η γνωστοποίηση αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας ή η απόφαση της υγειονομικής επιτροπής.

aftodioikisi.gr

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button