ΑθλητικάΚαστοριά

Αναχωρεί η Δέσποινα Τσιόλα για τους 23ους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών στη Σαμψούντα (ρεπορτάζ)

Η Τσιόλα Δέσποινα εκπροσωπεί την Ελλάδα στους 23ους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών στη Σαμψούντα

Σήμερα, 19 Ιουλίου 2017, ανοίγει η αυλαία των 23ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών (23rd Summer Deaflympics 2017) με την τελετή έναρξης να πραγματοποιείται στο νέο γήπεδο της Σαμψούντας στην Τουρκία.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών διεξάγονται μετά τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες και πραγματοποιούνται κάθε 4 χρόνια, επίσης είναι αναγνωρισμένοι από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (Δ.Ο.Ε) και διεξάγονται υπό την επίβλεψη της International Committee of Sports for the Deaf (I.C.S.D). Στους Αγώνες αναμένεται να συμμετάσχουν 3.000 αθλητές από 96 χώρες, με την Ελλάδα να κάνει αισθητή την παρουσία της σε 12 αθλήματα, εκ των οποίων και η σκοποβολή.

Η αθλήτρια σκοποβολής Τσιόλα Δέσποινα με προπονητή τον κο Βουδούρη Νίκο έκανε το ακατόρθωτο, αφού μόλις από τον Νοέμβρη εξασκείται στο αεροβόλο τυφέκιο και όμως κατάφερε να διεκδικήσει μία θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών 2017. Αξίζει να σημειωθεί ότι το όριο συμμετοχής που είχε ορίσει η Ομοσπονδία μας ήταν 300 και η σκοπεύτρια με καταγωγή από την Καστοριά πέτυχε σε αγώνα 360.6, επίδοση που της άνοιξε την θέση για την Σαμψούντα.

Αύριο Πέμπτη 20 Ιουλίου η αθλήτρια της ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ, Τσιόλα Δέσποινα, και ο προπονητής Βουδούρης Νίκος αναχωρούν για την Τουρκία και την Τρίτη 25 Ιουλίου αγωνίζεται στο αεροβόλο τυφέκιο.

shooters.gr

 

 

περισσότερα
Back to top button