Κόσμος

Πόσο θα κοστίζει το πρώτο ηλεκτρικό της Volkswagen

Η Volkswagen μπαίνει σε μια νέα εποχή με το νέο ηλεκτρικό ID, ενώ όλο το βάρος πέφτει στο ποια θα είναι η τιμή του και στο αν θα κυμαίνεται σε λογικά πλαίσια συγκριτικά με τα συμβατικά μοντέλα της φίρμας, όπως ισχυρίζεται και ο Thomas Sedran, επικεφαλής στρατηγικής της εταιρίας.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ 

Ο ίδιος μάλιστα σε δήλωση του ισχυρίστηκε πως το I.D θα κάνουν το παν να είναι φθηνότερο από το Tesla Model 3, με την τιμή του στην Ευρώπη να υπολογίζεται κάτω από τα 30.000 ευρώ. Ο Sedran έκανε την ασφαλή εκτίμηση πως στο άμεσο μέλλον το κόστος των μπαταριών θα μειωθεί αισθητά, οπότε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα προσφερθούν σε γήινες τιμές και δεν θα παραμείνουν στη σφαίρα της φαντασίας για τους πολλούς…

 Στα σχέδια του γερμανικού ομίλου είναι να βγάλει στην παραγωγή σχεδόν 30 ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2025. Στόχος είναι να ταξινομήσει 3 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με άλλα λόγια το 25% των συνολικών πωλήσεών της ετησίως.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως η Volkswagen θα γυρίσει την πλάτη στους κλασικούς κινητήρες στους οποίους έχει αποκομίσει τόσα κέρδη όλα αυτά τα χρόνια. Η φίρμα θα συνεχίσει να εξελίσσει κινητήρες εσωτερικής καύσης, αφού σύμφωνα με τα στελέχη της, οι πωλήσεις της και στο μέλλον θα βασιστούν σε τέτοιου είδους σύνολα. Το αγοραστικό κοινό δεν είναι δεδομένο πως θα αποδεχτεί μεμιάς την ηλεκτροκίνηση.

newsauto.gr

περισσότερα
Back to top button