Καστοριά

MANEDU: Μεταπτυχιακό για την Διοίκηση της Εκπαίδευσης στην Καστοριά

Αντικείμενο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) είναι η Διοίκηση όλων των επιπέδων της
Εκπαίδευσης.
Βασικός σκοπός του Διιδρυματικού − Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι η δημιουργία και η υλοποίηση ενός καινοτόμου προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών στην «Διοίκηση της Εκπαίδευσης» για να συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό της ελληνικής πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω της εκπαίδευσης υψηλά ειδικευμένων διοικητικών και διευθυντικών στελεχών, με κύριο γνώμονα την ανάπτυξη των ικανοτήτων και δεξιοτήτων των μεταπτυχιακών φοιτητών στο χώρο της διοίκησης της εκπαίδευσης και της εκπαιδευτικής πολιτικής, στις πρακτικές και επιστημονικές ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας, έτσι ώστε να ηγηθούν στην σύγχρονη ποιοτική και ανταγωνιστική δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση που διαρκώς εξελίσσεται και αναμορφώνεται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών (Π.Μ.Σ.) γίνονται δεκτοί μετά από επιλογή πτυχιούχοι AEI (Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι.) της ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής αφού προσκομίσουν ισοτιμία του τίτλου τους από το αρμόδιο όργανο.

Η χρονική διάρκεια του Π.Μ.Σ. είναι τέσσερα (4) διδακτικά εξάμηνα πλήρους φοίτησης συμπεριλαμβανομένης της εκπόνησης μεταπτυχιακής εργασίας.

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Διοίκηση της Εκπαίδευσης (Π.Μ.Σ.- Δ-Ε/ M.Sc. ΜANEDU) θα λειτουργήσει   στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά και στην Κοζάνη με δύο Τμήματα για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 :

  1. Α΄ Τμήμα  στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη.
  2. Β΄ Τμήμα  στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά.

Ο αριθμός εισακτέων στο Π.Μ.Σ. –Δ.Ε.  ορίζεται για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 σε σαράντα (40) φοιτητές σε κάθε ένα τμήμα.

Το Π.Μ.Σ. απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) με τίτλο «Διοίκηση της Εκπαίδευσης»  και με αγγλικό τίτλο «M.Sc. in Education Management»  σύμφωνα με το άρθρο 3 του ΦΕΚ έγκρισης του μεταπτυχιακού. Οι τίτλοι Σπουδών του εν λόγω Π.Μ.Σ. απονέμονται από κοινού από το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και από  το ΑΕΙ  ΤΤ  Πειραιά Ελλάδα, τo Πανεπιστήμιο Eötvös Loránd University (ELTE), Ουγγαρία  και το Εθνικό Πανεπιστήμιο Κιέβου – Ταράς Σεβτσένκο (Kyiv – Taras Shevchenko), Ουκρανία και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 του Ν. 3685/2008 και   του άρθρου  3 του   ΦEK-2224τ.β./15 Οκτωβρίου 2015 .

Περισσότερες πληροφορίες για το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα manedu στην επίσημη σελίδα, εδώ

περισσότερα
Back to top button