Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Μου ακούγεται ως ανέκδοτο (του Κοσμά Βαρσάμη)

Το αναπτυξιακό συνέδριο με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα δεν έχει τίποτα να προτείνει που θα είναι πραγματοποιήσιμο

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σήμερα στο αναπτυξιακό συνέδριο στην Περιφέρειά μας στην Κοζάνη με θέμα την παραγωγική ανασυγκρότηση.
Η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός αφού διασάλευσε το πλαίσιο εξόδου από την κρίση με τα τραγελαφικά του 2015, το διχαστικό και παράνομο δημοψήφισμα, το κλείσιμο των τραπεζών, τους ελέγχους ροής κεφαλαίων, τα νέα μνημόνια, ακριβώς επειδή προκάλεσε ζημιά 100 δις όπως ανέφερε πρόσφατα ο Κλάους Ρεγκλινγκ και με αυτό τον τρόπο αλλοίωσε και απομείωσε το όφελος που είχε προκύψει από το psi και στην καμπύλη βιωσιμότητας του χρέους, έρχεται τώρα να μιλήσει εδώ στην Δ. Μακεδονία για την αναπτυξιακή προοπτική και την συμβολή των παραγωγικών δυνάμεων στην βιώσιμη ανάπτυξη όπως λένε.
Μου ακούγεται ως ανέκδοτο.Ειδικά εδώ από την Δ. Μακεδονία όπου η ακατάσχετη υποσχεσιολογία πριν της Εθνικές εκλογές του 2015, αλλά ακόμα και τις Περιφερειακές εκλογές του 2014 με την απόλυτη ταύτιση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με την Περιφερειακή αρχή του κ. Καρυπίδη.
Εδώ ακούσαμε για μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ μόνο για την Δ. Μακεδονία και τόσα άλλα …
Η αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας πρέπει να βασίζεται σε ένα συνολικό σχέδιο εξόδου από την κρίση που δεν έχει αυτή η κυβέρνηση.
Πάνω σε αυτό το σχέδιο που πρέπει να στηρίζεται στην αλήθεια, τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα καταστήσουν την Ελλάδα μας μια κανονική Ευρωπα’ι’κή χώρα, με κανονικό κράτος , με επενδύσεις και αλλαγές που θα μας οδηγήσουν στην μεταμνημονιακή Ελλάδα
Εκεί πάνω μπορεί να δομηθεί μια πρόταση για την περιοχή που θα δώσει ώθηση στο εξαγωγικό εμπόριο της περιοχής, τον πρωτογενή τομέα, της υπηρεσίες, την μεταποίηση, τον τουρισμό.
Το αναπτυξιακό συνέδριο λοιπόν με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα δεν έχει τίποτα να προτείνει που θα είναι πραγματοποιήσιμο.

 

 

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button