Κόσμος

Στα άδυτα της αδίστακτης συμμορίας «Μάρα Σαλβατρούτσα»

Πριν από μερικές ημέρες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατηγόρησε τον προκάτοχό του, Μπαράκ Ομπάμα, πως με την πολιτική που ακολούθησε απέναντι στις σκληρές συμμορίες που λυμαίνονται τις πόλεις της χώρας επέτρεψε την γιγάντωσή τους.

Ο Τραμπ, μάλιστα, δε δίστασε να κάνει και μια συγκεκριμένη αναφορά στην «Μάρα Σαλβατρούτσα». Την πιο σκληρή και πιο αδίστακτη από τις συμμορίες. Για τα μέλη της η αναφορά αυτή ήταν κάτι σαν… παράσημο. Δεν είναι και λίγο να αναφέρεται σε εσένα ο ίδιος ο πλανητάρχης έστω και αν ταυτόχρονα σου κηρύττει τον πόλεμο λέγοντας πως θα σε εξαφανίσει από το πρόσωπο της γης.

Η «Μάρα Σαλβατρούτσα» δεν είναι μια ακόμα συνηθισμένη συμμορία που με την πάροδο του χρόνου μετατρέπεται σε καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών για να καταφέρει να επιβιώσει στους, ούτως ή άλλως, κακοτράχαλους δρόμους των φτωχότερων πόλεων των ΗΠΑ. Η συγκεκριμένη συμμορία κάνει σχεδόν όλες τις άλλες να μοιάζουν με… κλειστά κλαμπ γκολφ!

Η γέννηση του κακού

Η «Μάρα Σαλβατρούτσα» γεννήθηκε στους πιο ζόρικους δρόμους του Λος Άντζελες στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Αιτία ήταν ο εμφύλιος πόλεμος που ξέσπασε στο Ελ Σαλβαδόρ όπου αριστεροί αντάρτες μάχονταν κατά της αμερικανοκίνητης δικτατορίας που είχε εγκαθιδρυθεί στη χώρα.

Τότε ήταν που χιλιάδες νέοι μη έχοντας κάτι άλλο να κάνουν σε μια χώρα που ρήμαζε από τις εμπόλεμες διαμάχες έφυγαν και βρήκαν τη «γη της επαγγελίας» στην Καλιφόρνια. Εκεί όμως υπήρχε ένα πρόβλημα. «Κούμαντο» έκαναν οι συμμορίες των Μεξικανών και των αφροαμερικανών. Η απάντηση των Λατίνων (σε έναν πόλεμο που ενέπνευσε πολλές χολιγουντιανές ταινίες τις επόμενες δεκαετίες) δεν άργησε να έρθει.

 

Η συνέχεια στο newsbeast.gr

περισσότερα
Back to top button