ΕλλάδαΚόσμος

Οι δημιουργοί του NBA Jam μιλούν για το πως φτιάχτηκε το αγαπημένο παιχνίδι που μας έφαγε τα νιάτα

Aνάμεσα στα υπόλοιπα αποκαλύπτουν και την προέλευση της θρυλικής φράσης «Boomshakalaka»

Φανταζόμαστε πως πολλοί θα θυμάστε το NBA Jam, το παιχνίδι μπάσκετ που μας είχε φάει περιουσίες στα ουφάδικα της εποχής και επιβιώνει μέχρι σήμερα εδώ κι εκεί. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε προφανώς και στο Super Nintendo και Sega Geneis, το gameplay του ήταν τρομερό για την εποχή και ακόμη μπορεί να μας φάει κάμποση ώρα όπου το πετύχουμε.

Σαν φόρο τιμής το Sports Illustrated ένα φοβερό αφιέρωμα στο οποίο οι δημιουργοί του παιχνιδιού μιλούν για το πως δημιουργήθηκε το παιχνίδι. Ένα από τα βασικά στοιχεία είναι ότι για να φτιαχτεί η κινησιολογία των παιχτών, οι δημιουργοί πήγαν και χάζευαν αγώνες μπάσκετ δρόμου. Αυτούς που ξεκινάνε με το “Πάμε ένα μονάκι;”, ας πούμε.

Ο Στίβεν Χάουαρντ, ο οποίος μετά έπαιξε όντως στο NBA, έπαιζε σε πάρκα όταν τον βρήκε η ομάδα του NBA Jam για να κάνει την καταγραφή που ήθελε. Ο Χάουαρντ μίλησε για το πως χρειάστηκε να κάνει στην πραγματική ζωή μερικά από αυτά που έκαναν οι παίχτες του Jam εντός παιχνιδιού:

” Θυμάστε πως είναι η φάση που είσαι on fire και στριφογυρνάς όταν καρφώνεις; Για να γυριστεί αυτό το πράγμα με έστειλαν σε ένα παγκάκι πικνίκ. Εκεί υπήρχε ένα στρώμα στο έδαφος και εγώ απλά στριφογυρνούσα με αυτό τον τρόπο, σαν να έχω ρόλο κασκαντέρ.

Αυτό το κάναμε για πέντε μέρες. Ήταν πολύ μονότονη δουλειά.”

Αυτό ήταν το ON FIRE στο NBA Jam, σε περίπτωση που δεν το θυμάστε.

Η συνέχεια στο Luben.tv

 

περισσότερα
Back to top button