Καστοριά

Τον λυπάμαι τον Ντάνο (του Λεωνίδα Εκιντζόγλου)

Αυτόν τον Ντάνο -πως τον λένε- τον λυπάμαι βαθύτατα τον κακομοίρη.
Χτύπησε τον κώλο του κάτω, έκανε του κόσμου τις μασονίες και ίντριγκες και πείνασε του κερατά προκειμένου να κερδίσει αλλά κερδίζοντας στην πραγματικότητα έχασε.
Φέτος τον Ιούλιο θα εισπράξει ο άνθρωπος 100 ολόκληρα χιλιάρικα και από αυτά όχι μόνον δεν θα πάρει μία αλλά του χρόνου θα χρωστάει κι από πάνω από την τσέπη του άλλα 8.800 στο ελληνικό κράτος
Πρίν ακόμα του τα δώσουν θα αφαιρέσουν στην πηγή ένα 20%. Μας μένουν 80.
Από αυτά έχει να πληρώνει φόρο στην ανώτατη κλίμακα εισοδήματος 45% που πα να πει ότι θα χάσει άλλα 45.000 ευρώ. Του μένουνε 35.
Από αυτά έχει να καταβάλλει -με το καινούργιο κόλπο- την εισφορά αλληλεγγύης η οποία, για το ποσό που θεωρητικά θα εισπράξει, είναι 9% δηλαδή άλλα 9 χιλιάρικα στα 100, που αφαιρούμενα κι αυτά τι του αφήνουνε μωρέ; Μόλις 26 χιλιάρικα του αφήνουν.
Βάλτε τώρα και μια προκαταβολή φόρου 100% για την μεθεπόμενη χρονιά δηλαδή άλλα 9 χιλιάρικα και μένουν για φάγωμα τελικά μόνον 17.
Ναι ε;
Μπλοκάκι είπαμε;
Για περάστε από δω καλέ μας κύριε Ντάνο να μας πληρώσετε το 27% ΕΦΚΑ που προβλέπει ο νέος νόμος. Τι μας κάνει αυτό; Μας κάνει 25.800 τον χρόνο αρχής γενομένης από 1/1/18 και μετά.
Είχε υπόλοιπο 17.000 βγάζουμε και 25.800 και τι εισπράττει; Τίποτε απολύτως. Αέρα κοπανιστό.
Χαχαχαχαχαχα.
Στο τέλος του ’18 θα τους χρωστάει από την τσέπη του άλλα 8.800 ευρώ.
Έτσι για να μάθει να κερδίζει!

 

 

 

περισσότερα
Back to top button