ΓούναΕκδηλώσειςΚαστοριά

Καστοριά: Εξαιρετικά επιτυχημένη η εκδήλωση εκτροφέων με επιστημονικές ομιλίες συνεργατών της SAGA FURS (φωτογραφίες)

Η SAGA FURS πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Λιμναίον». Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πλήθος εκτροφέων οι οποίοι και έμειναν εξαιρετικά ικανοποιημένοι από το περιεχόμενο των ομιλιών και παρουσιάσεων.

Επίτιμοι προσκεκλημένοι ήταν η Δρ Malgorata Sulik, γενετίστρια, κθηγήτρια πανεπιστημίου με πάνω από εικοσαετή ερευνητική εργασία πάνω στην εκτροφή και στην γενετική των μινκ και μόνιμη συνεργάτιδα της SAGA FURS, και ο κ Hubert Kujawski, Area Manager της Πολωνίας.

Παρουσίαση και χαιρετισμό απηύθυνε και η κα Σοφία Δημητρίου Κουρκοπούλου, Area Manager της Ελλάδος, η οποία ανέλυσε την πορεία των φετινών δημοπρασιών, τις τάσεις, τις διακυμάνσεις των τιμών και τις αιτίες που επηρέασαν την φετινή δημοπρατική περίοδο. Τονίστηκε η σημαντικότητα της προσπάθειας των Ελλήνων εκτροφέων για την βελτίωση της ποιότητας των γουνοδερμάτων τους, ως αποτέλεσμα της προσπάθειας που καταβάλουν ως και σε περίοδο κρίσης, προς την κατεύθυνση αυτή. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά  στο ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών οικονομικής και τεχνικής υποστήριξης που παρέχει η SAGA στους πελάτες της, η οποία στέκεται αρωγός όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό των Ελλήνων εκτροφέων. Η SAGA, χρόνια υποστήριξε και υποστηρίζει τους εκτροφείς πελάτες της με την παροχή εργαλείων υποστήριξης που δεν μπορούν να βρουν σε άλλα δημοπρατήρια, συνεισφέροντας στην άνοδο της ποιότητάς τους.

Στα πλαίσια αυτά, επισημάνθηκε ότι τα γουνοδέρματα που η SAGA FURS συνέλεξε από τους Έλληνες εκτροφείς και δημοπράτησε κατά την φετινή δημοπρατική περίοδο είχαν Μέσο Όρο 1,3 ευρώ πάνω από τον Μέσο Όρο (Μ.Ο.) της δημοπρασίας.

Η Δρ Malgorata Sulik αναφέρθηκε και ανέλυσε διεξοδικά τις μεταλλάξεις στα μινκ, τα διάφορα cross και πως μπορούν αυτά να παραχθούν, καθώς και τις πολλές διασταυρώσεις μεταξύ των διαφόρων αυτών τύπων, επισημαίνοντας τις πιο συμφέρουσες οικονομικά λύσεις. Στην συνέχεια παρουσίασε δύο μελέτες περιπτώσεων για βελτίωση των εκτρεφόμενων ζώων προς τύπους velvet. Η ομιλία υπήρξε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και ακολούθησαν πολλές ερωτήσεις και συζητήσεις με τους παρευρισκόμενους εκτροφείς.

Ο κ Hubert Kuwjaski, Area Manager της Πολωνίας, μεταξύ άλλων ανέλυσε το Πολωνικό μοντέλο που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς η Πολωνία σήμερα παράγει πάνω από 8 εκατομμύρια μινκ γουνοδέρματα. Ανέλυσε χαρακτηριστικές τιμές μέσων ευρωπαϊκών δερμάτων, εξηγώντας τον τρόπο που πρέπει να γίνεται η ανάλυση των αποτελεσμάτων των δημοπρασιών ώστε να μην γίνονται συγκρίσεις μεταξύ ανόμοιων γουνοδερμάτων και βγαίνουν λάθος συμπεράσματα. Επίσης μίλησε και για τους κινδύνους που ενέχονται στο κίνημα που έχει ξεκινήσει με την απαγόρευση εκτροφής γουνοφόρων ζώων στις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, τέτοια περίπτωση είναι και η Πολωνία.

Οι Έλληνες εκτροφείς στο τέλος της εκδήλωσης εξέφρασαν την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους για την άψογη και καθ όλα επαγγελματική ενημέρωση που πήραν πάνω σε ζητήματα για τα οποία δεν είχαν ξανακούσει και δεν είχαν την δυνατότητα πρόσβασης έως τώρα, καθώς και για την εμπεριστατωμένη παρουσίαση case study χώρας που έχει κάποιες ομοιότητες και με το ελληνικό μοντέλο εκτροφής.

Η συνάντηση κρίθηκε εξαιρετικά επιτυχημένη και ζητήθηκε από τους εκτροφείς να επαναληφθεί στο μέλλον με ανάλογα επιστημονικά/τεχνικά θέματα εκτροφής, εξαιρετικού πρακτικού ενδιαφέροντος, ενώ η βραδιά έκλεισε με κοκτέιλ πάρτι σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, δίπλα από την πισίνα που κράτησε μέχρι αργά.

 

Δώρα Κωτσοπούλου

Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

 

 

 

 

 

περισσότερα
Back to top button