Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

“Ζευγοστάσεια 2017”: Μια φανταστική βραδιά στη βυζαντινή εκκλησία του 11ου αι. από την «Ορεστίδα» (φωτογραφίες)

Ο Μορφωτικός Σύλλογος “Η Ορεστίς” ολοκλήρωσε  μία απόλυτα επιτυχημένη χρονιά, στη βυζαντινή εκκλησία του 11ου αιώνα του Ζευγοστασίου, το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017 με  την παρουσίαση όλων των τμημάτων του συλλόγου.

Η βραδιά άνοιξε με τον χαιρετισμό του Προέδρου της Ορεστίδος Κωνσταντίνου Αδάμ ο οποίος ανέφερε ότι… «επιλέξαμε αυτό τον ιστορικό και πανέμορφο Βυζαντινό Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου Ζευγοστασίου, για να κλείσουμε την εκπαιδευτική περίοδο 2016-2017, συμβολικά, έτσι ώστε ταυτόχρονα με την παρουσίαση όλων των τμημάτων της Ορεστίδος,  να αναδείξουμε τον πλούτο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και συμβάλλουμε με τις μικρές μας δυνάμεις , στην γνωριμία του κοινού της περιοχής μας, με αυτό το μοναδικό μνημείο του πολιτισμού μας, που δυστυχώς είναι σχετικά άγνωστο , ενώ χρήζει ιδιαίτερης φροντίδας και συντήρησης.»

Πραγματοποίησε ‘έναν ευσύνοπτο απολογισμό της δραστηριότητας του συλλόγου και αναφέρθηκε στην συμβολή των δασκάλων όλων των τμημάτων , αλλά και των μελών του συλλόγου, στην επιτυχή χρονιά, ευχόμενος καλό καλοκαίρι σε όλα τα μέλη του συλλόγου.

Ακολούθως την παρουσίαση του Βυζαντινού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, πραγματοποίησε η Φιλόλογος – Ιστορικός Γεωργοπούλου Θεοδότα, η οποία ενδελεχώς αναφέρθηκε στην ιστορία του Ναού και στη σύνδεση του με την ιστορία της περιοχής, ενώ  ταυτόχρονα υπήρχε και παρουσίαση φωτογραφιών από τις θαυμάσιες Βυζαντινές τοιχογραφίες του Ναού.

Στη συνέχεια η μεικτή πολυφωνική Χορωδία της « Ορεστίδος» παρουσίασε ένα πρόγραμμα τραγουδιών αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Το  Χορευτικό της « Ορεστίδος» με την παρουσίαση του προγράμματος του, έδωσε το έναυσμα για γενίκευση του χορού, υπό τους ήχους της παραδοσιακής ορχήστρας του Παντελή Κοκκινόπουλου, ανεβάζοντας το κέφι στα ύψη.

Η δροσερή ατμόσφαιρα του χώρου, εν μέσω καύσωνα, τα εκλεκτά εδέσματα που προσφέρθηκαν στα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, το κέφι και η άριστη διάθεση που επικράτησε από όλους συνέβαλαν ώστε η βραδιά να κυλήσει υπέροχα για όλους για να κλείσει έτσι με επιτυχία, τις μεταμεσονύχτιες ώρες αυτή η όμορφη, φανταστική βραδιά.

Ο Αργίτης

περισσότερα

One Comment

  1. Αξιοι συγχαρητηρίων ο πρόεδρος και το ΔΣ του συλόγου ΟΡΕΣΤΙΣ αλλά και οι χορηγοί για την υπέροχη και δροσερή βραδιά στο ΖΕΥΓΟΣΤΑΣΙΟ το βράδυ του σαββάτου.Επίσης συγχαρητήρια για τη διοργάνωση και στο ζεύγος Κωνσταντινίδη για την άριστη διοργάνωση. Πάντα τέτοια!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button