Ελλάδα

Κρέμα με καραμελωμένα ροδάκινα

Υλικά συνταγής

  • 300 ml γάλα φρέσκο
  • 600 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 σφηνάκια λικέρ ή σναπ ροδάκινο
  • 6 φύλλα ζελατίνης
  • 1 μπαστουνάκι βανίλιας σχισμένο κατά μήκος
  • ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ
  • 4-6 ώριμα ροδάκινα ή νεκταρίνια
  • 60 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • ο χυμός ½ λεμονιού
  • 150 γρ. ζάχαρη ξανθή
  • φυλλαράκια μέντας για το γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τοποθετείτε σε μία κατσαρόλα το γάλα με τη βανίλια και τη ζάχαρη σε χαμηλή θερμοκρασία. Αφού ζεσταθεί καλά το μείγμα ρίχνετε τα σφηνάκια με το σναπ ροδάκινου και αφαιρείτε το μπαστουνάκι βανίλιας. Κατόπιν κλείνετε τη φωτιά και προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνης, τα οποία στο μεταξύ έχετε μαλακώσει σε κρύο νερό και στύψει καλά.
  2. Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε πολύ καλά να διαλυθεί η ζελατίνη. Κατόπιν ρίχνετε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε και αδειάζετε το μείγμα της κρέμας σε 6 φορμάκια. Βάζετε στο ψυγείο να παγώσουν.
  3. Καθαρίζετε τα ροδάκινα από τα κουκούτσια και τα κόβετε σε φέτες. Ζεσταίνετε σε μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη με το βούτυρο και το χυμό λεμονιού ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθούν. Προσθέτετε τα ροδάκινα και συνεχίζετε το ανακάτεμα σε μέτρια φωτιά 6΄-7΄, μέχρι να καραμελώσουν ελαφρά.
  4. Όταν πρόκειται να τα σερβίρετε, βουτάτε τα φορμάκια σε καυτό νερό 5΄ και τα αναποδογυρίζετε σε μικρά πιάτα. Περιχύνετε την κρέμα με τα καραμελωμένα ροδάκινα και τα γαρνίρετε με φυλλαράκια μέντας.

Συμβουλή

Τip: Μπορείτε να καθαρίσετε τις φλούδες από τα ροδάκινα, αλλά για τα νεκταρίνια δεν είναι απαραίτητο.

icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button