Ελλάδα

Αυτός είναι ο αριστούχος των αριστούχων στις Πανελλήνιες

Όπως διαμορφώνεται ο χάρτης των μέχρι στιγμής αποτελεσμάτων των Πανελληνίων 2017, ο Άγγελος Νικομάνης κερδίζει την πρωτιά με τα υψηλότερα βαθμολογικά “σκορ” σε όλη την Ελλάδα. Τι λέει στο News 24/7 για τον εξεταστικό Γολγοθά, τα δύσκολα Μαθηματικά, το brain drain και την κομματοκρατία στην Γ’ βάθμια εκπαίδευση

Κόντρα στις δυσκολίες των φετινών μαθημάτων. Και αντίθετα από το γενικό βατερλώ στα Μαθηματικά Προσανατολισμού που αναμένεται να αποτελέσει τον κύριο παράγοντα της πτώσης στις βάσεις του 2ου και 5ου Επιστημονικού Πεδίου, ο Άγγελος Νικομάνης αποδείχτηκε νικητής. Νικητής του φετινού εξεταστικού μαραθωνίου των Πανελληνίων. Και νικητής απέναντι στον εαυτό του και τους προσωπικούς του στόχους.

Με 19.820 μόρια, ίσως την υψηλότερη σχολική επίδοση στην Ελλάδα, παίρνει επάξια «το εισιτήριο» για τη σχολή των ονείρων του, τη Σχολή Ναυπηγών, Μηχανολόγων, Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. «Μέχρι πριν τρεις μήνες, ήθελα διακαώς να περάσω Φυσικό ή Μαθηματικό. Ωστόσο, με κίνητρο την επαγγελματική αποκατάσταση, δεδομένου και του υψηλού δείκτη ανεργίας στη χώρα, αποφάσισα να αλλάξω κλάδο κυριολεκτικά τελευταία στιγμή», αναφέρει ο ίδιος στο News 24/7, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις φετινές Πανελλήνιες 2017, αποδεικνύοντας περίτρανα πως τα αγαθά κόποις κτώνται. Και όχι μόνο. Αντίθετα με τους περισσότερους αριστούχους που «κλείνουν το μάτι» στην προοπτική καριέρας στο εξωτερικό, ο Άγγελος δηλώνει στο News 24/7 αρνητικός στο φαινόμενο του brain drain και υπερασπίζεται το λόγο που θα «τραβήξει χειρόφρενο» στην Ελλάδα. «Δεν βοηθάμε την οικονομία της χώρας με το να φεύγουμε. Αντίθετα, την καταδικάζουμε. Θα μείνω εδώ να το παλέψω και να βοηθήσω όπως μπορώ».

Η συνέχεια στο news247.gr

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button