Ελλάδα

Φασολάκια πλατιά με κολοκυθάκια κοκκινιστά

Υλικά συνταγής

  • φασολάκια πλατιά 1.200 γρ.
  • κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1/2 φλιτζάνι
  • σκόρδο ψιλοκομμένο 1 κουταλιά της σούπας
  • ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι
  • ντομάτα ψιλοκομμένη 500 γρ.
  • κολοκυθάκια 2 κομμένα σε ροδέλες
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος 1/2 φλιτζάνι
  • πιπεριά Φλωρίνης 1 κομμένη σε λωρίδες
  • πράσινη πιπεριά 1 κομμένη σε λωρίδες
  • καρότα 4 κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • αλάτι όσο θέλετε
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι, τα φασολάκια, τα καρότα και το σκόρδο και τα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά για 7’. Προσθέτετε 1½ φλιτζάνι νερό και ανακατεύετε.
  2. Όταν μισοβράσουν μετά από 30’, προσθέτετε την ντομάτα, τα κολοκυθάκια, το μαϊντανό, τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι και 1½ φλιτζάνι νερό. Αφήνετε το φαγητό περίπου 20’ μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα και σερβίρετε.
περισσότερα
Back to top button