Ελλάδα

Από 100-250 ευρώ το κλιμακωτό πρόστιμο για τα ανασφάλιστα οχήματα

Με τροπολογία στη Βουλή θα οριστεί το κλιμακωτό παράβολο για τα ανασφάλιστα οχήματα, που θα επιβληθεί μετά τις 14 Ιουλίου, σύμφωνα με την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

H κυρία Παπανάτσιου, επίσης, προανήγγειλε ότι θα ληφθούν οι αποφάσεις για την παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων. Μιλώντας στην ΕΡΤ, η υφυπουργός είπε ότι αύριο θα δεχτεί τις σχετικές εισηγήσεις για την παράταση της προθεσμίας, η οποία λήγει την Παρασκευή, προκειμένου να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνουν αρμόδιοι παράγοντες, η παράταση θα είναι λίγων ημερών ενώ θεωρείται απίθανο να διαρκέσει πέραν του δευτέρου δεκαημέρου του Ιουλίου όπως ζητούν οι Ενώσεις των Λογιστών και των Φοροτεχνικών. Πιθανό θεωρείται το ενδεχόμενο να διαρκέσει έως τις 14 Ιουλίου.

Η υφυπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι αναμένεται να κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή που θα προβλέπει την επιστροφή των παραβόλων που κατέβαλαν οι ιδιοκτήτες ΙΧ που ήταν στη λίστα των διασταυρώσεων με τα ανασφάλιστα. Επίσης αναφέρθηκε στις αλλαγές που θα γίνουν στο παράβολο των 250 ευρώ το οποίο πλέον πρόκειται να κλιμακωθεί ανάλογα με το μέγεθος του κυβισμού των οχημάτων.

Ετσι όπως διευκρινίστηκε το παράβολο για τα ανασφάλιστα οχήματα θα διαμορφωθεί ως εξής:

  • Στα  100 ευρώ για τα δίτροχα έως 250 κυβικά εκατοστά
  • Στα 150 ευρώ για όλα τα υπόλοιπα δίτροχα
  • Στα 200 ευρώ για τα ΙΧ αυτοκίνητα κάτω των 1.000 κυβικών
  • Στα 250 ευρώ για όλα τα υπόλοιπα.

Η κ. Παπανάτσιου προαννήγειλε ελέγχους για τις απίστευτα χαμηλές τιμές στις μεταβιβάσεις ακινήτων ενώ στο τέλος του μήνα, όπως είπε, θα καταβληθεί και το επίδομα θέρμανσης.

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button