Ελλάδα

Δεύτερη ευκαιρία για τα ανασφάλιστα Ι.Χ.

Οσοι ασφαλίσουν τα οχήματά τους έως 14 Ιουλίου δεν θα κληθούν να πληρώσουν το πρόστιμο των 250 ευρώ. Προωθείται αλλαγή του προστίμου και χρέωση με βάση τον κυβισμό του οχήματος. Επιστρέφονται όσα πρόστιμα εισπράχθηκαν ήδη.

Δεύτερη ευκαιρία για όσους έλαβαν μπιλιετάκι από την ΑΑΔΕ, με ηλεκτρονικό παράβολο 250 ευρώ για ανασφάλιστα οχήματα, είναι έτοιμη να δώσει η κυβέρνηση.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι λόγω των προβλημάτων που διαπιστώθηκαν κατά τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων (όπως λάθη στα ασφαλιστήρια συμβόλαια, οχήματα θανόντων, κλεμμένα κλπ.) αποφασίστηκε το πάγωμα των παραβόλων μέχρι τις 14/7/2017. Στο διάστημα αυτό θα έχουν τη δυνατότητα οι πολίτες να διορθώσουν τα λάθη ή να ασφαλίσουν τα οχήματά τους χωρίς την καταβολή του παραβόλου των 250 ευρώ. Σχετική υπουργική απόφαση θα εκδοθεί άμεσα. Το παράβολο θα επιστραφεί σε όσους το έχουν ήδη καταβάλει τις προηγούμενες ημέρες.

Επισημαίνεται ότι με βάση τη νομοθεσία οι πολίτες οφείλουν να ανανεώνουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια των οχημάτων τους πριν από την ημέρα λήξης τους και οφείλουν να τα έχουν ασφαλισμένα, εφόσον δεν έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους, ασχέτως εάν τα κινούν ή όχι.

Η συνέχεια στο euro2day.gr

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button