Καστοριά

Ανακοίνωση των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Καστοριάς για την αυριανή αξιολόγηση και τον νέο νόμο επιλογής διευθυντών

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Καστοριάς εκφράζει την αντίθεσή του και καταδικάζει τον νέο νόμο επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων που με τόση προχειρότητα και βιασύνη ψηφίστηκε από την Κυβέρνηση κάνοντας το πρώτο βήμα για την εφαρμογή της μνημονιακής δέσμευσης του 4ου πλέον μνημονίου για την αξιολόγηση της εκπαίδευσης
Καταδικάζουμε την προχειρότητα του νόμου γιατί:
-Η συμμετοχή των συναδέλφων δεν είναι ουσιαστική καθώς καλούνται να συμμετέχουν μόνο κατ΄ επίφαση και με τρόπο που απαξιώνει τη δημοκρατική διαδικασία της φανερής έκφρασης του Συλλόγου Διδασκόντων κατά την αξιολόγηση του Διευθυντή. Καλούμαστε να συμμετέχουμε στη διαδικασία με τη συμπλήρωση ενός φύλλου αποτίμησης –αξιολόγησης ελπίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα νομιμοποιήσει την διαδικασία τη αξιολόγησης. Η Κυβέρνηση λοιπόν εισάγει τη διαδικασίας της αξιολόγησης με τρόπο απαξιωτικό για τον Σύλλογο Διδασκόντων αφού αφενός, η καταγραφή αυτή είναι επουσιώδης και με γνωμοδοτικό χαρακτήρα και αφετέρου, γιατί από τη συνεδρίαση αυτή αποκλείει τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς συνεχίζοντας να τους αντιμετωπίζει ως αόρατους εδώ και τόσα χρόνια.
-Η στελέχωση και η τοποθέτηση των ατόμων στο διερευνημένο ΠΥΣΠΕ που καλείται να εφαρμόσει τη διαδικασία της συνέντευξης πραγματοποιήθηκε με αδιαφανή τρόπο και κριτήρια.
-Η διαδικασία της συνέντευξης επανέρχεται στη διαδικασία Επιλογής Διευθυντών χωρίς καθορισμένο πλαίσιο. Επιχειρεί να ελέγξει την επιλογή προσώπων με τον υποκειμενικό και αμφισβητούμενο χαρακτήρα της.
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
για άλλη μία φορά η συμμετοχή του συλλόγου διδασκόντων περιορίζεται σε πράξεις άνευ ουσίας και χωρίς καμιά ουσιαστική συμβολή στην αναβάθμιση του ρόλου του ως βασικού συντελεστή της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Με βασικό μέλημά μας της διοικητική και παιδαγωγική αναβάθμιση του σχολείου και αναλογιζόμενοι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καλούμε:

– τους συλλόγους διδασκόντων αλλά και κάθε συνάδελφο να δηλώσουν καθολικά τη συμμετοχή τους στην απεργία- αποχή που κήρυξε η ΔΟΕ και να μην συμπληρώσουν τα φύλλα αποτίμησης των υποψήφιων διευθυντών.
– τους Αιρετούς μας στο ΠΥΣΠΕ να συμμετέχουν στη διαδικασία για να προστατεύσουν και να υπερασπιστούν τους συναδέλφους υποψήφιους διευθυντές από παρατυπίες της διοίκησης.

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος                        Ο Γραμματέας
Βόλτση Αγγελική             Πάτρας Ιωάννης

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ
Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Καστοριά 19-06-17
Αλ.Παπάγου18
T.K. 52100, Καστοριά Αρ. Πρωτ.66
[email protected]

 

 

 

περισσότερα
Back to top button