Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

Άργος Ορεστικό: Εκδήλωση τιμής στον Βασίλη Δόϊκο


Ο Μορφωτικός Σύλλογος « Η Ορεστίς» και ο Δήμος Άργους Ορεστικού, διοργανώνει εκδήλωση τιμής στον αείμνηστο Βασίλη Δόϊκο, εμβληματική πνευματική προσωπικότητα του τόπου μας, πρώτο καλλιτεχνικό διευθυντή της Χορωδίας της ¨Ορεστίδος¨ .

Με την εκδήλωση αυτή, η οποία αποτελεί ένα πνευματικό μνημόσυνο, στον Βασίλη Δόϊκο, ο Μορφωτικός Σύλλογος « Η Ορεστίς» και το Άργος Ορεστικό , έρχονται να ολοκληρώσουν τις οφειλόμενες τιμές στον αείμνηστο μουσικό και πνευματικό άνδρα, Βασίλη Δόϊκο, για την μεγάλη του συνεισφορά στην πνευματική ανάπτυξη του συλλόγου της Ορεστίδος και του Άργους Ορεστικού.

Γιατί ο Βασίλης Δόϊκος υπήρξε και για την πόλη μας ένας τηλαυγής φάρος πολιτισμού, που από τα προπολεμικά χρόνια σκόρπισε το φως της πνευματικής δημιουργίας απλόχερα στους κατοίκους της πόλης μας, μέσω της μουσικής παιδείας, με την δημιουργία χορωδιακών σχημάτων (εκκλησιαστική και κοσμική Χορωδία) όσο και με την διδασκαλία του στο Γυμνάσιο της πόλης μας, ως καθηγητής μουσικής.

Ιδιαίτερα, ο ρόλος του μεταπολεμικά στην ίδρυση του συλλόγου της «Ορεστίδος» και στην ταυτόχρονη ίδρυση της πρώτης (ανδρικής) χορωδίας της, ήταν καταλυτικός.

Αυτός ήταν που έθεσε τις βάσεις της μετέπειτα αξιόλογης πορείας της, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Στην εκδήλωση θα γίνει εκτενής αναφορά στη ζωή και το έργο του, θα ακουστούν άγνωστες πτυχές της προσπάθειας του για ίδρυση πολιτιστικού συλλόγου στην πόλη μας και θα τιμηθεί «Μνήμης Ένεκεν» για το σύνολο της πνευματικής του προσφοράς στην πόλη του Άργους Ορεστικού.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν οι Χορωδίες του Μ.Σ « Η Ορεστίς» Αργους Ορεστικού και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας « Ο Σωτήρας», με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα , το οποίο θα περιλαμβάνει βέβαια και τραγούδια που δίδαξε ο αείμνηστος Βασίλης Δόϊκος.

 

 

περισσότερα
Back to top button