Ελλάδα

Να γιατί η Μήλος πρέπει να γίνει ο επόμενος καλοκαιρινός σου προορισμός

Λέξεις-εικόνες: Χρύσα Γεωργιάδου

Δυσκολεύτηκα πολύ με την έναρξη αυτού του κειμένου κι αυτό γιατί δεν ξέρω τί να πρώτο πω γι’αυτόν τον εξωπραγματικό τόπο. Για τα γαλαζοπράσινα νερά, τα χρωματιστά βράχια, την κουκλίστικη χώρα, το ολοζώντανο λιμάνι, το απίστευτο φαγητό ή την βαρκάδα με τον καπετάν Νικόλα σε παραλίες και σπηλιές πειρατικές; Ας ξεκινήσω με τα βασικά, τα γήινα, πριν φτάσω στα άλλα τα εξωγήινα και μαγικά του νησιού!

Τα οργανωτικά…

  1. Φτάνεις στο νησί απευθείας από Θεσσαλονίκη με την ASTRA Airlines ή εναλλακτικά με πλοίο από τον Πειραιά. Ένας φίλος μου είχε πει κάποτε πως αν δεν πάρεις πλεούμενο δεν καταλαβαίνεις πως πας σε νησί, αλλά αυτά είναι γούστα!
  2. Κλείνεις δωμάτιο αρκετά νωρίς, τουλάχιστον 2 μήνες πριν,καθώς το νησί είναι πλέον από τους πιο hot κυκλαδίτικους προορισμούς. Αν είναι στο χέρι σου προσπάθησε να αποφύγεις την πολύ high season (1 Ιουλίου-20 Αυγούστου όπου η φράση βουλιάζει το νησί παίρνει σάρκα και οστά). Πού να μείνεις; Εδώ μπαίνει το πρώτο μεγάλο δίλημμα που και πάλι εναποτίθεται στο γούστο του καθενός. Οι επιλογές κυρίως 3, Αδάμαντας (κεντρικό λιμάνι), Πλάκα (η χώρα), Απολλώνια (το δεύτερο πολλά ανερχόμενο λιμάνι του νησιού απέναντι από την Κίμωλο). Προσωπικά επέλεξα να μείνω στον Αδάμαντα και η επιλογή μου αυτή δεν με απογοήτευσε. Ήταν όλα στα πόδια μου με τα πόδια, εστιατόρια, καφέ, μπαρ, καταστήματα! Ειδικά αν επιλέξεις να μετακινείσαι έστω κάποιες μέρες με την τοπική συγκοινωνία, σίγουρα από τον Αδάμαντα η πρόσβαση σε παραλίες και χωριά του νησιού είναι ευκολότερη. Υπάρχει επίσης πάντα και η εναλλακτική του οργανωμένου camping στην Αχιβαδολίμνη.

Η συνέχεια στο parallaximag.gr

περισσότερα
Back to top button