Ελλάδα

Θλίψη για το θάνατο του Γιάννη Φακή

Σε ηλικία 73 ετών πέθανε προχθές ο ηθοποιός Γιάννης Φακής έπειτα από μάχη με την επάρατο νόσο. Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Σάββατο, στις 12.00 στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Είχε γίνει δεκτός από τις δραματικές σχολές του Εθνικού Θεάτρου και του Θεάτρου Τέχνης. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Τέχνης υπό τον Κάρολο Κουν το 1969 και στη συνέχεια συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις και ταινίες.

Ερμήνευσε ρόλους, μεταξύ άλλων, στις «Ευριπίδου Τρωάδες» (1977) του Γιάννη Τσαρούχη, η «Γαλήνη» (1976) των Ηλία Βενέζη και Κώστα Λυχναρά, το «1922» (1978) του Νίκου Κούνδουρου, Η παρεξήγηση (1983) του Δημήτρη Σταύρακα, οι «Νύφες» (2004) του Παντελή Βούλγαρη.

Η τελευταία του ερμηνεία ήταν για την ταινία του Θεόδωρου Αγγελόπουλου «Η Άλλη Θάλασσα», που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω του θανάτου του μεγάλου σκηνοθέτη το 2012.

Γεννήθηκε, έζησε και εργάστηκε στην Άνδρο, στην Σαντορίνη και το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του το πέρασε στην Αθήνα. Την περίοδο της χούντας έμεινε στη Ρώμη.

Ήταν μέλος του σωματείου Ελλήνων ηθοποιών με έντονη και συνεχή συνδικαλιστική δράση, πρόεδρος του δώδεκα χρόνια, ενώ είχε διετελέσει και αντιπρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας ηθοποιών.

Είχε απέκτησε έναν γιο με τη σύζυγό του και ζωγράφο Δέσποινα Φελουκατζή, η οποία είχε φύγει από τη ζωή του 2015.

efsyn.gr

περισσότερα
Back to top button