ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Η παρουσίαση του βιβλίου «Λόπου Σετς» της Σοφίας Κλειούση στην «Πρωτοπορία» (φωτογραφίες)

Μια όμορφη και πολύ ζεστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην «Πρωτοπορία» της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 κατά την παρουσίαση του μυθιστορήματος «Λόπου Σετς» της Σοφίας Κλειούση με την επιμέλεια των εκδόσεων «Δωδώνη».

Τη δική της αναγνωστική προσέγγιση παρέθεσε η Καθηγήτρια Φιλολογίας και Υποψήφια Διδάκτωρ Βυζαντινής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κυρία Δέσποινα Λαγού, η οποία επικεντρώθηκε στην ανθρωπογεωγραφία και στον παλλόμενο κόσμο του έργου, ενώ στάθηκε επίσης σε στοιχεία αφηγηματικής τεχνικής, ύφους και γλώσσας.

Η ιστορική προοπτική του έργου απασχόλησε στη συνέχεια τον κύριο Ρωμύλο Μαντζούρα, Ιστορικό του Ιονίου Πανεπιστημίου, Απόφοιτο της Κρατικής Σχολής Ξεναγών και ακαταπόνητο μελετητή της Τοπικής Ιστορίας της Καστοριάς. Αφορμώμενος από τις ιστορικές αναφορές του μυθιστορήματος απέδωσε με παραστατικότητα και ευκρίνεια την εικόνα της Καστοριάς και των χωριών του Γράμμου του προηγούμενου αιώνα.

Στο τέλος η συγγραφέας μίλησε για το πρωταρχικό κίνητρο και την περιπέτεια της  γραφής του πρώτου της βιβλίου, ενώ αμέσως μετά συνομίλησε με τους φίλους της Λογοτεχνίας της συμπρωτεύουσας που συμμετείχαν στην παρουσίαση.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβαν η κυρία Πετρούλα Θεοχαρίδου, Υπεύθυνη  Παρουσιάσεων του Βιβλιοπωλείου «Πρωτοπορία» της Θεσσαλονίκης και η Καστοριανή Μαθηματικός  κυρία Αφροδίτη Τσέα.

 

περισσότερα
Back to top button