Κόσμος

Φωτιά στο Λονδίνο: Αποκάλυψη που σοκάρει! – Φονικές παραλείψεις

– Έγγραφα – φωτιά δείχνουν ότι δεν υπήρχε τείχος πυροπροστασίας
– Ανακαίνιση – δολοφόνος για τους ενοίκους που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι
– Οι αρχές αναμένουν δραματική αύξηση του αριθμού των νεκρών

Στους δώδεκα έχει αυξηθεί ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών από τη μεγάλη φωτιά στον “Πύργο της Κολάσεως” στο Λονδίνο, ενώ οι πυροσβέστες διέσωσαν 65 ενοίκους του πύργου.

Ωστόσο οι τελευταίοι όροφοι δεν έχουν ερευνηθεί ακόμη και δυστυχώς σε αυτούς τους χώρους αναμένεται να εντοπιστούν περισσότερα πτώματα.

Την ίδια ώρα και με τις καταγγελίες για περίεργη επέκταση της φωτιάς να πέφτουν βροχή έρχεται στο φως η αποκάλυψη πως υπήρχαν σοβαρές παραλείψεις.

Παραλείψεις που οι ένοικοι είχαν εντοπίσει και είχαν προειδοποιήσει για τους κινδύνους αλλά κανείς δεν έκανε τίποτε με τα αποτελέσματα που όλος ο κόσμος παρακολούθησε χθες με κομένη την ανάσα.

Τα έγγραφα της ανακαίνισης ενός πύργου διαμερισμάτων στο Δυτικό Λονδίνο όπου τουλάχιστον 12 άτομα σκοτώθηκαν σε πυρκαγιά χθες, δεν αναφέρονται καθόλου σε ένα είδος προστατευτικού τείχους που θα έπρεπε να περιλαμβάνεται σε ανακαινίσεις ουρανοξυστών, σύμφωνα με ειδικούς ασφάλειας κτιρίων.

Η δημοτική αρχή στην οποία ανήκει το κτίριο Grenfell Tower στο Κένσινγκτον αρνήθηκε να επιβεβαιώσει εάν είχαν τοποθετηθεί τείχη πυροπροστασίας στους περισσότερους ορόφους μεταξύ των θερμομονωτικών σανίδων που τοποθετήθηκαν στο εξωτερικό του κτιρίου κατά την ανακαίνιση.
Η εταιρεία οικοδόμησης του κτιρίου, ο όμιλος Rydon, επίσης αρνήθηκε να επιβεβαιώσει το ίδιο, δήλωσε όμως ότι η ανακαίνιση “ακολούθησε όλους τους υποχρεωτικούς κανονισμούς που αφορούν τη δόμηση, τις πυρκαγιές, και την υγεία και ασφάλεια” του οικοδομήματος και των κατοίκων.
Ο Πύργος Γκρένφελ, όπως ονομάζεται το κτίριο της δεκαετίας του ’70, αποτελείται από 24 ορόφους που φιλοξενούν εκατοντάδες και η ανακαίνισή του ολοκληρώθηκε πέρσι.

Με εξαίρεση μερικούς από τους χαμηλότερους ορόφους, ο πύργος τυλίχθηκε στις φλόγες σχεδόν ολόκληρος, παγιδεύοντας οικογένειες.
Η πυροσβεστική υπηρεσία του Λονδίνου δήλωσε ότι τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα προς το παρόν, ενώ η έρευνα για να εντοπιστούν έχει ήδη αρχίσει.
Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, δήλωσε ότι θα διεξαχθεί μία πλήρης έρευνα τονίζοντας ότι: “εάν οι αρχές πρέπει να πάρουν κάποια μαθήματα, θα το πράξουν.”

newsit.gr

περισσότερα
Back to top button