Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Δυτική Μακεδονία: «Τουρισμός διανυκτερεύσεων» και δράσεις για το έτος «Ελλάδα-Ρωσία»

Με  δυο  προτάσεις για τον κλάδο της γούνας και τον θρησκευτικό τουρισμό, οι οποίες  θα ενταχθούν στον  σχεδιασμό του Υπουργείου Τουρισμού  για  το «Έτος  Τουρισμού  2018-Ελλάδα-Ρωσία», θα συμμετέχει στο πρόγραμμα η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας τα επόμενα χρόνια, τόνισε  στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Θεόφιλος Ζυμπίδης .

Η μία πρόταση αφορά  τον κλάδο της γούνας και προβολή στην περιοχή της Μόσχας και η δεύτερη πρόταση  αναφέρεται  σε πολύ μεγάλη δράση του θρησκευτικού τουρισμού που ενσωματώνει και την αποστολή λειψάνων στην Ρωσία.

«Είναι καθοριστικές οι δράσεις αυτές για την ανάπτυξη του τουρισμού και την αύξηση της επισκεψιμότητας στην Δυτική Μακεδονία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζυμπίδης, υπογραμμίζοντας ότι «ο στόχος της περιφερειακής αρχής είναι με ένα σχεδιασμό-πακέτο να διεκδικήσει τουρισμό με 1 ή και 2 διανυκτερεύσεις στην περιοχή και όχι απλά μονοήμερες  εκδρομές και επισκέψεις».

Με βασικό τρίπτυχο «τουρισμός-πολιτισμός και επιχειρηματικότητα», η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει καταθέσει και το γενικό στρατηγικό σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης στο Υπουργείο  Τουρισμού, προκειμένου να ενσωματωθεί στον κεντρικό σχεδιασμό, με όλες τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που μπορούν να αναπτυχθούν στην περιοχή.

Ο  Αντιπεριφερειάρχης  Τουρισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας ανακοίνωσε επίσης ότι έχει ετοιμαστεί νέο έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό, έτσι ώστε το αμέσως επόμενο διάστημα να ξεκινήσει  ένα φιλόδοξο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Δυτικής Μακεδονίας στην Ρωσία, την Γερμανία αλλά και στο εσωτερικό της χώρας.

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ:  Αντώνης  Μαυρίδης

ert.gr

 

 

 

περισσότερα
Back to top button