Καστοριά

ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Καστοριάς: Περί συγκρότησης του Δ.Σ. και αποκατάσταση της αλήθειας

 

Πρώτα απ’ όλα θα θέλαμε μέσα από την καρδιά μας να σας ευχαριστήσουμε για την τιμή που μας κάνατε στις πρόσφατες εκλογές να μας αναδείξατε πρώτη δύναμη στην Καστοριά. Για μας αποτελεί πέρα από τιμή και ευθύνη για να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, μαζί με όλους και όλες που εκλέχθηκαν, για το καλό  του Δημόσιου Σχολείου και της Παιδείας γενικότερα, που κάθε μέρα βάλλεται όλο και πιο πολύ από τις πολιτικές των μνημονίων που δήθεν θα καταργούνταν με ένα νόμο και ένα άρθρο!! Οι εκλογές για εμάς τελείωσαν με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κι όπως κάναμε μέχρι τώρα, όλοι μαζί ,θα δώσουμε τον αγώνα! Γιατί για εμάς η συνεργασία, πέρα από αυτονόητη είναι και δεδομένη και επιβεβλημένη!

            Δυστυχώς αναγκαζόμαστε πέρα από τις ευχαριστίες να προβούμε και σε διάψευση της ανακοίνωσης της Ανεξάρτητης Κίνησης. Καλό θα είναι πριν αναφερθούν  σε παρελθόντα έτη, να ανατρέχουν στα πρακτικά των συνεδριάσεων του συλλόγου που και οι ίδιοι έχουν υπογράψει και να παρουσιάζουν τα γεγονότα όπως έγιναν κι έχουν καταγραφεί και όχι όπως θα ήθελαν να έχουν γίνει για να δημιουργήσουν εντυπώσεις!

Συγκεκριμένα:

  1. Η πρόταση της ΔΑΚΕ ολοκληρωμένη όπως γράφεται στο πρακτικό ήταν Διαπαραταξιακό Δ.Σ. με ένα μέλος από κάθε παράταξη σε κάθε θέση χωρίς εναλλαγή, ανάλογα με την εκλογική δύναμη όπως αυτή καταγράφηκε στις εκλογές της 31ης Μαΐου. Και όχι μόνο Πρόεδρος από τη ΔΑΚΕ. Η πρόταση αυτή υπερψηφίστηκε από της 3 παρατάξεις του Δ.Σ και μειοψήφησε η Ανεξάρτητη Κίνηση. Άρα η Πρόταση μας έχει ευρύτατη πλειοψηφία!! Παρά τις επανειλημμένες παρακλήσεις μας προς τα μέλη να το ξανασκεφτούν και να συμμετέχουν και αυτοί στο ΔΣ για να υπάρξει πλήρης εκπροσώπηση, αυτοί αρνήθηκαν! Προφανώς για την Αν. Κίνηση η μόνο η θέση του προέδρου έχει όλη την έννοια του διαπαραταξιακού….
  2. Ισχυρίζονται επί λέξη: «..Η Πρόταση της Ανεξάρτητης Κίνησης ήταν αυτή που διατυπώθηκε στο παρελθόν και έμπρακτα και με συνέπεια στήριξε τα δύο προηγούμενα χρόνια. Δηλαδή, διαπαραταξιακό προεδρείο και ετήσια εναλλαγή των θέσεων, προέδρου και γραμματέα…»

Μάλλον ή δε θυμούνταν τι πρότειναν, αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες τα προηγούμενα χρόνια, ή δε θυμούνται τι ψήφιζαν. Συγκεκριμένα όπως αναγράφεται στην Πράξη 5 της 10-06-2015, περί συγκρότησης Δ.Σ μετά τις εκλογές, «Η πρόταση της Ανεξάρτητης κίνησης ήταν ένα διαπαραταξιακό προεδρείο, με πρόεδρο από την Ανεξάρτητη κίνηση, Αντιπρόεδρο από τη ΔΑΚΕ, Γ. Γραμματέα εναλλακτικά 1 χρόνο από την Αν, Κίνηση και 1 χρόνο από την Ενωτική Συνεργασία και ταμία από τη ΔΑΚΕ». Όπως διαπιστώνετε το Εναλλακτικό Προεδρείο εδώ περιορίζεται μόνο στο Γενικό Γραμματέα!! Και φυσικά υπογράφεται κανονικά και από τα τότε τρία εκλεγμένα μέλη της Αν. Κίνησης. Τα πρακτικά είναι στη διάθεση του καθενός για να ελέγξουν τη συνέπεια λόγων και πράξεων. Η τότε Πρόταση τους δεν ψηφίστηκε σε δυο συνεδριάσεις και στην Τρίτη συνεδρίαση με πρόταση της ΔΑΚΕ που είναι καταγεγραμμένη επίσης στο πρακτικό, προτάθηκε εναλλακτική προεδρία με συγκεκριμένα ονόματα που τελικά υπερψηφίστηκε και καταλήξαμε σε σύνθεση Δ.Σ. Άρα η μόνη παράταξη που μέχρι στιγμής τηρεί τις υποσχέσεις της για Διαπαραταξιακά Δ.Σ είναι η ΔΑΚΕ με καταγεγραμμένες και αδιαμφισβήτητες αποδείξεις, χωρίς ιδεοληψίες ή εμπάθειες απέναντι σε συναδέλφους.

Γι΄ αυτό λοιπόν συνάδελφοι της Α. Κίνησης την επόμενη φορά που θα αναφερθείτε σε παλαιότερες καταστάσεις, να ενημερωθείτε πρώτα για το τι έχετε προτείνει και για το τι έχετε ψηφίσει, από τα πρακτικά του συλλόγου!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 

Δε θα επανέλθουμε σε οποιαδήποτε ανακοίνωση, αλλά θεωρήσαμε υποχρέωση μας, ύστερα και από απαίτηση, πολλών από εσάς να δώσουμε την απάντηση μας για το πώς έγιναν τα γεγονότα. Θεωρούμε το περιστατικό ατυχές, δε δίνουμε καμία έκταση και όλοι μαζί θα αγωνιστούμε όπως κάναμε μέχρι σήμερα. Κραυγές του τύπου «η συνεργασία δε θεωρείται αυτονόητη», είμαστε σίγουροι ότι θα απομονωθούν από το σύνολο των συναδέλφων. Μας ενώνουν πολλά και δε μας χωρίζει τίποτα!!

Κώστα, Θωμά, Στεφανία, Βέρα, Βάσω, πάμε όλοι μαζί με δύναμη και όνειρα να αγωνιστούμε με όλους τους συναδέλφους απέναντι σε ότι μας απαξιώνει και μας πληγώνει κι ας μην επιτρέψουμε εμπάθειες ή τρίτους να μας δημιουργήσουν προβλήματα. Εμείς έχουμε αποδείξει ότι όλα τα ξεπερνάμε……..

ΚΑΛΗ ΘΗΤΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ !!!!!

 Τα εκλεγμένα μέλη της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ.

Βόλτση Αγγελική

Πάτρας Γιάννης

περισσότερα
Back to top button