Ελλάδα

Μελιτζάνες παπουτσάκια με πεκορίνο

Υλικά συνταγής

  • μελιτζάνες τσακώνικες 1 κιλό
  • ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού και επιπλέον για το τηγάνισμα
  • κρεμμύδια 4 μεγάλα, τριμμένα στον τρίφτη
  • σκόρδο 2 σκελίδες, κομμένο σε λεπτές φετούλες
  • μαϊντανός 1 ματσάκι, ψιλοκομμένος
  • ντομάτες φρέσκες 4-5 ώριμες, ψιλοκομμένες (ή 450 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια κονσέρβας)
  • πεκορίνο 200 γρ., τριμμένο
  • αλάτι όσο θέλετε
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες, τις χαράζετε κατά μήκος και αφαιρείτε λίγη ψίχα για να μπορεί να χωρέσει η γέμιση. Τις πασπαλίζετε εσωτερικά με αλάτι και τις αφήνετε να σταθούν 30΄. Τις ξεπλένετε με κρύο νερό και τις στραγγίζετε καλά. Τηγανίζετε σε αρκετό λάδι τις μελιτζάνες από όλες τις πλευρές. Τις πιέζετε όταν το άνοιγμα είναι προς τα κάτω για να τηγανιστούν και εσωτερικά όσο είναι δυνατόν.
  2. Σε ένα μπολ τρίβετε τα κρεμμύδια με το αλάτι για να μαραθούν και τα αναμειγνύετε με το σκόρδο, το μαϊντανό και το πιπέρι. Ζεσταίνετε ½ φλιτζάνι λάδι και τα σοτάρετε όλα μαζί. Προσθέτετε τα ντοματάκια και βράζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της σάλτσας.
  3. Γεμίζετε το άνοιγμα κάθε μελιτζάνας με το μείγμα από τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το μαϊντανό. Πασπαλίζετε με το τριμμένο πεκορίνο. Μεταφέρετε τις μελιτζάνες σε ταψί και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 40΄-45΄ περίπου.

Mix & Match

Όσοι τρέφουν ιδιαίτερα συναισθήματα για τα ερυθρά κρασιά, μπορούν με αυτό το παραδοσιακό πιάτο να κάνουν ένα πολύ πετυχημένο πάντρεμα με κάποιο βελούδινο Merlot. Οι οπαδοί των ροζέ, από την άλλη, βρίσκουν στα παπουτσάκια μια εξαίσια ευκαιρία για να ανοίξουν ένα μπουκάλι ροδαλό Ξινόμαυρο.

icookgreek.com

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button