Κόσμος

Η Τοyota ετοιμάζει το πρώτο… ιπτάμενο αυτοκίνητό της! (βίντεο)

Η Toyota πρόκειται να επενδύσει 42,5 εκατομμύρια γιεν στο πρόγραμμα Cartivator, πρόκειται για ένα προχωρημένο πλάνο ιπτάμενου αυτοκινήτου, το οποίο η ιαπωνική φίρμα έχει ξεκινήσει εδώ και πέντε χρόνια, με απώτερο σκοπό να το έχει έτοιμο το 2020.

Το νέο αυτό ιπτάμενο αυτοκίνητο έχει βαπτιστεί SkyDrive διαθέτει μήκος 2,9 m και πλάτος 1,3 m, ενώ βασίζεται στις αρχές ενός μεγάλου drone. Τέσσερις έλικες ενσωματώνονται στα μικρά φτερά τα οποία εσκεμμένα κρύβονται όταν το αυτοκίνητο κινείται στο δρόμο. Το όχημα σύμφωνα με την Toyota δύναται να αναπτύξει ταχύτητα πτήσης έως και 110 km/h, ενώ στο έδαφος η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται στα 150 km/h.

Παρότι έχουν περάσει ήδη πέντε ολόκληρα χρόνια από την αρχή του προγράμματος, οι δοκιμές εξέλιξης συνεχίζονται με διαρκή ρυθμό, έστω και να μερικές από αυτές δεν στέφονται πάντα με επιτυχία όπως θα δείτε και στο σχετικό video. Γι αυτό το λόγο όμως η εταιρία κάνει λόγο για μακρόπνοο πλάνο, στο οποίο όλα θα πρέπει να κυλήσουν αρμονικά και με ασφάλεια, προτού δοθεί το πράσινο φως της επίσημης κυκλοφορίας. Αναμένουμε περισσότερα με μεγάλο ενδιαφέρον.

 

περισσότερα
Back to top button