Ελλάδα

38 νέοι σταθμοί διοδίων στην Εγνατία Οδό

Προς υλοποίηση οδεύει με την υπογραφή της κυβέρνησης η κοινή υπουργική απόφαση των Τσακαλώτου-Σπίρτζη για την άμεση εγκατάσταση 18 μετωπικών σταθμών και 20 πλευρικών διοδίων στην Εγνατία Οδό.

Η απόφαση αυτή που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ της 29ης Μάιου, αποτελεί άλλο ένα προαπαιτούμενο στις δεσμεύσεις με τους δανειστές αλλά και ένα μέσο διευκόλυνσης στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Εγνατίας. Η εγκατάσταση των 38 σταθμών  διοδίων αποτελεί απαίτηση και των υποψήφιων επενδυτών, που είχαν ξεκαθαρίσει πως επείγει να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός των διοδίων.

Όπως αναφέρεται στην υπουργική απόφαση, για τους μετωπικούς σταθμούς Παμβώτιδας, Μέστης, Ιεροπηγής και Ευζώνων, η λειτουργία τους προβλέπεται την 31η Αυγούστου.Για τα διόδια Σιάτιστας η 1η Νοεμβρίου και για τους σταθμούς διοδίων Θεσσαλονίκης, Ασπροβάλτας, Καβάλας και Στρυμονικού η 10η Οκτωβρίου. Για το Αρδάνιο και τους 20 πλευρικούς σταθμούς προβλέπεται η 1η Νοεμβρίου 2017.

Υπενθυμίζεται ότι στην Εγνατία Οδό λειτουργούν αυτή τη στιγμή οκτώ σταθμοί στην Τύρια (Θεσπρωτία), στο Μαλακάσι (Μέτσοβο), στον Πολύμυλο Κοζάνης, στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης, στην Ανάληψη, στη Μουσθένη Καβάλας, στον Ίασμο Κομοτηνής και στον Προμαχώνα Σερρών.

thepressproject.gr

περισσότερα
Back to top button