Ελλάδα

Τούρτα Πάβλοβα

Υλικά συνταγής

  • 4 ασπράδια αυγών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
  • 225 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι από λευκό κρασί
  • 50 γρ. ψιλοκομμένα φουντούκια ή αμύγδαλα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • Όποια ζουμερά φρούτα (φράουλες, ακτινίδια, ροδάκινα κ.λπ.) σας αρέσουν, πλυμένα και κομμένα σε λεπτά φετάκια ή ροδέλες

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ετοιμάζετε τη μαρέγκα ως εξής: ρίχνετε στο μπολ του μίξερ τα ασπράδια με το ξίδι και τα χτυπάτε μέχρι που να πήξουν και να στέκονται στο μίξερ. Προσθέτετε το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα για 2’ ακόμα. Πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, σχεδιάζετε έναν κύκλο 23 εκ.
  2. Απλώνετε το ¼ από τη μαρέγκα πάνω στον κύκλο και κατόπιν βάζετε γύρω γύρω στο μαρεγκένιο δίσκο κουταλιές μεγάλες από την υπόλοιπη μαρέγκα ώστε να δημιουργηθεί μια θήκη. Πασπαλίζετε με τα φουντούκια ή τα αμύγδαλα και ψήνετε στους 130° C για 1 ώρα και 15’ – 1 ώρα και 30’.
  3. Αφήνετε τη μαρέγκα να κρυώσει και χτυπάτε το γιαούρτι με τη κρέμα γάλακτος και την άχνη μέχρι να γίνουν ένα μείγμα πηχτό. Γεμίζετε τη μαρέγκα με την κρέμα και γαρνίρετε με όποιο φρούτο ή φρούτα σας αρέσουν -φρέσκα ή κομπόστα.Ιδέα. Εξοικονομήστε χρόνο και απλοποιήστε τη διαδικασία, αγοράζοντας μια έτοιμη βάση μαρέγκας.

icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button