ΑθλητικάΚαστοριάΠρόσωπα

Καστοριά – Δημήτρης Κοντονίνας: Ένας πραγματικός Μαχητής της ζωής (βίντεο – συνέντευξη)

Ο Δημήτρης Κοντονίνας έχει μεταμοσχευτεί δύο φορές και αγωνίζεται με τη σημαία της Ελλάδας

Το επάγγελμα  του δημοσιογράφου, είναι πραγματικά πολύ δύσκολο. Πρέπει πάντα να είναι αντικειμενικός, αμερόληπτος, να παρουσιάζει τα γεγονότα ως έχουν και να μην υπεισέρχεται σε ατοπήματα που σκοπό έχουν μόνο να βλάψουν. Υπάρχουν φυσικά και πολλά θετικά κομμάτια, καθώς μέσω της δημοσιογραφίας μπορείς να γνωρίσεις πολλούς αξιόλογους ανθρώπους. Κατά το προηγούμενο δεκαήμερο πραγματοποιήθηκαν δύο σημαντικά γεγονότα στην Καστοριά.  Το Run Greece 2017 και η αποστολή 1,5  τόνου πλαστικών καπακιών από το Σύλλογο Νεφροπαθών Καστοριάς σε εταιρία ανακύκλωσης με σκοπό τα έσοδα να διατεθούν για την αγορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου.

Στις προαναφερόμενες δράσεις, μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω έναν πραγματικό μαχητή, τον Δημήτρη Κοντονίνα, ο οποίος έχει προβεί σε δυο μεταμοσχεύσεις νεφρού. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής των Ιωαννίνων, ωστόσο τον τράβηξε ο αθλητισμός.

Ο Δημήτρης Κοντονίνας, διανύει την τέταρτη δεκαετία της ζωής του. Όταν ήταν μόλις 15 χρονών διαγνώστηκε με νεφρική ανεπάρκεια και ξεκίνησε την περιτοναϊκή κάθαρση. Λίγο πριν γίνει 20 χρονών, μπήκε στο χειρουργείο, καθώς έπρεπε να κάνει μεταμόσχευση. Οι άνθρωποι που τον έφεραν στο κόσμο, θέλησαν, χωρίς δεύτερη σκέψη, να γίνουν δότες. Τελικά η μητέρα του τού έδωσε το νεφρό της «Στην ουσία η μητέρα μου με γέννησε δύο φορές», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη της Χρύσας Κοσμίδου στο orizontespress.gr

 

 

περισσότερα
Back to top button