ΚαστοριάΚόσμος

Σήμερα η Καστοριά …παίζει σε όλο τον κόσμο (φωτο)

Σήμερα 22 Μαΐου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας και σε όλο τον πλανήτη κυκλοφορεί το λογότυπο που σχεδιάστηκε από το ΚΠΕ Καστοριάς

Η Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαΐου. Καθιερώθηκε το 1993 από τα Ηνωμένα Έθνη για την καλύτερη κατανόηση και ευαισθητοποίηση σε θέματα βιοποικιλότητας. Η ποικιλία των ζωικών και φυτικών ειδών είναι ουσιαστικής σημασίας για την ανθρώπινη ύπαρξη και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την εξάλειψη της φτώχειας.

Σύμφωνα με εκθέσεις του ΟΗΕ, το 12% του συνόλου των πτηνών του πλανήτη και το 10% των φυτών και των ζώων της Γης απειλούνται με εξαφάνιση, εξαιτίας των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και της υποβάθμισης των βιοτόπων. Ο επιστήμονες προειδοποιούν ότι έως το 2050 θα έχει εξαφανιστεί το ένα τρίτο της πανίδας από τη Γη, εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών.

Στη χώρα μας απειλούνται με εξαφάνιση η καστανή αρκούδα, η μεσογειακή φώκια, η χελώνα καρέτα – καρέτα, η αγριόγατα, ο γυπαετός, η πέστροφα, ενώ σε κίνδυνο βρίσκονται ο λύκος, το τσακάλι, ο ασβός, το ζαρκάδι και το ελάφι. (από το sansimera.gr)

Η Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας 2017 έχει θέμα: “Βιοποικιλότητα και Αειφόρος Τουρισμός” και συνδυάζεται

α) Με το Παγκόσμιο Έτος Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης και

β) Με τους 17 Στόχους του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

 

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button