ΑθλητικάΚαστοριάΠαλαιά Καστοριά

Δραστηριότητες της καστοριανής νεολαίας τα παλιά χρόνια (φωτογραφίες)

Εκτός από το ποδόσφαιρο στις αλάνες και στους άδειους από αυτοκίνητα δρόμους,τα αγόρια της Καστοριάς είχαν τον Προσκοπισμό, σαν τον μοναδικό οργανωμένο χώρο που μπορούσε το παιδί και ο έφηβος να περάσει εποικοδημητικά την ελεύθερη ώρα του τις δεκαετίες του `50,`60 και αρχές του`70. Από εκεί πέρασε η πλειονότητα της καστοριανής νεολαίας. Το 1958 ιδρύθηκε ο ΝΟΚ και αρκετοί νέοι ασχολήθηκαν και με τον οργανωμένο αθλητισμό.Τέλος, η μαντολινάτα του Μ/Σ ΑΡΜΟΝΙΑ, ήταν ο χώρος για τους έχοντες/έχουσες κάποια «καλλιτεχνική»κλίση. (Κάποιοι είχαμε τη τύχη να ασχοληθούμε και με τα τρία αυτά). Μετά το 1980 ιδρύθηκαν και άλλοι σύλλογοι και σωματεία όπου η νεολαία,αγόρια και κορίτσια είχαν περισσότερες επιλογές
Εκεί μέσα στην αγέλη και στην ομάδα,εκτός από το Προσκοπικό πνεύμα,είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε φιλίες με παιδιά απ`όλες τις γειτονιές της πόλης,που κράτησαν για πάντα. Στον Όμιλο μάθαμε για το «εύ αγωνίζεσθαι», για τη χαρά της νίκης αλλά και την πίκρα της ήττας. Στη χορωδία και μαντολινάτα καλλιεργήσαμε τη φωνητική και δεξιοτεχνική μας κλίση που μας συντροφεύουν μέχρι να κλείσουμε για πάντα τα μάτια.
Σ.Ε.Π. – Ν.Ο.Κ. – Μ/Σ ΑΡΜΟΝΙΑ. Mας μπόλιασαν να γίνουμε καλύτεροι πολίτες,οικογενειάρχες,άνθρωποι!

ΦΩΤΟ 1: 1η Αγέλη Λυκοπούλων 1963
Α`σειρά: Βοηθός Αγέλης ?,Δαλτζής Νίκος,Κύρου Φάνης,Στέλιος ?,Πρωτόγερος Τάκης,Τρύφος Τάσος,Γκουτζινόπουλος Βασ.,Δημητρακόπουλος Γ.,Σκύβαλος Γ.,Ζωγράφος Παντελής (με το τοτέμ),Πετρίδης Σταύρος,Τζίφρας Μάκης,Καλλίνικος Σταύρος,Μαυρουδής Παν.,Καραμπατσακίδης Μάρκος,Καρυώτης Μάρκος,Διαμαντής Σπύρος (τσολιάς)
Β`σειρά: Kαλλίνικος Νίκος,Τσιγάνης Δημ.,Μονόπολης ?,Ριζόπουλος Γ.,Βλάσσης Παν.(Ακέλας),Χαραλαμπίδης Μπάμπης,Τσουρτσούλας Δημ.Ζάχος Ηλίας,Παρίσης Μάκης,Παπαδαμιανός Αντώνης,Παπαδόπουλος Γ.

ΦΩΤΟ 2 : 1972 οκτάκωπος με μαθητές (ο Κ.Γεωργίου δεν πολυσυμπαθούσε τους μαθητές αφού δεν μπορούσαν να αποδώσουν στον πρωταθλητισμό, λόγω των σχολικών υποχρεώσεων, όσο οι γουναράδες αθλητές. Εξαίρεση, έλεγε, ο Κώστας Πουλιόπουλος και ο αδελφός του Λεωνίδας! Μετά το `80 φυσικά όλοι μαθητές είναι και διαπρέπουν).
Πηδαλ. Σουγγαρίδης? Τράιτσες Θοδ.,Μεγγούδης Ρούλης,Παπαφιλίππου Παντ.,Τουρτσούλας Δημ.,Μαυρουδής Παν.Πυροβέτσης Πέτρος,Φιλιππίδης Μάκης,Τουφεξής Βασ.

ΦΩΤΟ 3:Μαντολινάτα μόνο: Τσάλιος Θ.,Τράιτσες Θ.,? Ιφιγένεια,Μπούτη Καλίτσα,Γκουγκουλίτσα Βασ.,Παπάζογλου Ρία,Πελαγίδης Γ.,Σαλπιγγίδης Γ.,Γκολογκίνα Άρτη,Μανούσης Θέμης,Βογιατζής Σωτ.,??,Τηνεκετζής Λάζ.Σιώμκος Γ.,Παπάζογλου Νένη και Τσουρτσούλας Δημ.

 

Δημήτρης Τσουρτσούλας στο Παλιες φωτογραφιες της Καστοριας.

 

περισσότερα
Back to top button