Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

38 συγγραφείς και εικονογράφοι στην Καστοριά (φωτογραφίες)

Στα  πλαίσια του προγράμματος της φιλαναγνωσίας στα δημοτικά σχολεία και στα νηπιαγωγεία , η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς και οι σχολικοί σύμβουλοι διοργάνωσαν για τέταρτη χρονιά στην πόλη μας ένα τριήμερο λογοτεχνικών δράσεων κι εκδηλώσεων με τίτλο  “Η φαντασία πάει σχολείο”.

Στις 8, 9 και 10 Μαΐου, 38 συγγραφείς, ποιητές και εικονογράφοι της παιδικής λογοτεχνίας επισκέφτηκαν  τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του νομού μας, συζήτησαν με τους μαθητές, μίλησαν για τα βιβλία τους κι αφηγήθηκαν όμορφες ιστορίες . Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των σχολείων μας, αφού διάβασαν τα βιβλία τους , εκπόνησαν εργασίες, έγραψαν ποιήματα, ζωγράφισαν, δραματοποίησαν κείμενα. Οι δράσεις αυτές αποτελούν  το επιστέγασμα όλων των δραστηριοτήτων φιλαναγνωσίας που έως τώρα υλοποιήθηκαν από τους μαθητές,τους δασκάλους και νηπιαγωγούς στα σχολεία.

Παράλληλα, όλο αυτό το τριήμερο, πέρα από τις τις σχολικές αυτές δράσεις, τις απογευματινές ώρες  πραγματοποιήθηκαν διάφορες  παράλληλες εκδηλώσεις , ανοιχτές σε όλους τους Καστοριανούς  πολίτες, με εισηγητές τους αγαπημένους μας λογοτέχνες.

Αυλαία για τις εκδηλώσεις αυτές αποτέλεσαν τα επιμορφωτικά βιωματικά εργαστήρια  των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που έλαβαν χώρα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς .

Στόχος του προγράμματος είναι η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, της δημιουργικότητας και φαντασίας των παιδιών, η συνεργασία των σχολείων με την τοπική κοινωνία και η ανάδειξη της τοπικής πολιτισμικής κουλτούρας, η εμπλοκή των γονέων σε εκπαιδευτικές δράσεις και αλληλεπιδράσεις με τους μαθητές, με εργαλείο έμπνευσης τη λογοτεχνία.

περισσότερα
Back to top button