ΑθλητικάΕλλάδαΚαστοριά

Πρωταθλητής στις γυναίκες ο ΠΑΟΚ με κορυφαία παίκτρια την Καστοριανή Ελένη Μάρκου

Το 12ο πρωτάθλημα της ιστορίας του και το τρίτο σερί κατέκτησε η γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ που επικράτησε στο ντέρμπι κορυφής με 0-1 των Ελπίδων Καρδίτσας στην Τριανδρία.

Ο «δικέφαλος» που ήθελε τη νίκη για να κάνει το βαθμολογικό απόλυτο (16 στα 16), κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση της Ελπίδας με γκολ της Γέλενα Ντιμιτρίεβιτς στο 27΄ καθώς άντεξε στην πίεση της δεύτερης ομάδας της βαθμολογίας παίζοντας με παίκτρια λιγότερη από το 35΄ όταν και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη η Αδαμάκη.

Η Καρδίτσα πίεσε στην επανάληψη και είχε τις φάσεις τουλάχιστον για να ισοφαρίσει, αλλά η Μπετανκούρ δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα της στο 50΄ και στο 58΄ ο «δικέφαλος» στάθηκε τυχερός αφού το σουτ της Σίμου σταμάτησε στο δοκάρι.

H Παπακωνσταντίνου αντέδρασε σωστά όσες άλλες φορές χρειάστηκε για να υπερασπιστεί την εστία του και στο 80΄ η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε αφού η Πύθουλα αντίκρυσε με τη σειρά της κόκκινη κάρτα.

Μ’ αυτόν τον τρόπο η ομάδα του Αλέξη Τασουλή που είχε στο δυναμικό της την κορυφαία παίκτρια του NSCAA Ελένη Μάρκου έφτασε στους 48 βαθμούς σε 16 αγωνιστικές και κατέκτησε τον 12ο τίτλο της ιστορίας του σε 25 πρωταθλήματα γυναικών που έχει διοργανώσει η ΕΠΟ.

Σε ότι αφορά την 22χρονη Μάρκου, ήταν το πέμπτο πρωτάθλημα που κατακτά στην Ελλάδα και πρέπει να αναφερθεί πως ηγήθηκε επιθετικά του ΠΑΟΚ με 18 τέρματα.

 

youngtalents.gr

 

περισσότερα
Back to top button