Κοζάνη

Καταγγελία για απόπειρα απαγωγής παιδιού στο Τσοτύλι

 

Καταγγελία,  γι’ απόπειρα απαγωγής παιδιού, στο Τσοτύλι, του δήμου Βοΐου, κατατέθηκε σήμερα (6/5), το πρωί, στο αστυνομικό τμήμα Νεάπολης. Σύμφωνα με την καταγγελία, χθες 5/5, γύρω στις 21:00, στο πάρκινγκ της Αγίας Μαρίνας, άγνωστος που επέβαινε, ως συνοδηγός, σ’ ένα άσπρο φορτηγάκι, τύπου «κλούβας», αγνώστων λοιπών στοιχείων, ζήτησε από μαθητή της Γ’ τάξης δημοτικού, που περνούσε εκείνη την ώρα από το σημείο, επιστρέφοντας στο σπίτι του, να έρθει κοντά του, λέγοντάς του ότι θα του έδινε χρήματα. Το παιδί, από περιέργεια, πλησίασε τον άγνωστο άνδρα, ηλικίας περίπου 40-45 ετών, που είχε τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: ψηλός, αδύνατος & μελαχρινός, να κάνει απόπειρα να το αρπάξει.

Το παιδί, πανικόβλητο, τελευταία στιγμή, τραβήχτηκε κι άρχισε να τρέχει, για να ξεφύγει. Ο άγνωστος άντρας, βλέποντας την αντίδραση του παιδιού, μπήκε στο φορτηγάκι και μαζί με τον οδηγό – συνεργό του, άρχισαν να το καταδιώκουν. Εκείνο κατάφερε να τους ξεφύγει, μπαίνοντας σ’ ένα στενό δρομάκι, όπου και κρύφτηκε πίσω από κάποιες λαμαρίνες. Λίγα λεπτά αργότερα κι αφού οι δυο άγνωστοι άντρες, με το άσπρο φορτηγάκι, είχαν χάσει τα ίχνη του, βγήκε από το σημείο που είχε κρυφτεί κι επέστρεψε στο σπίτι του, εξηγώντας στον πατέρα του, με λεπτομέρεια, όπως περιγράφουμε παραπάνω, τι είχε συμβεί.

Το πρωί του Σαββάτου (6/5), ο πατέρας του παιδιού, κατήγγειλε το γεγονός στο Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης και λίγη ώρα αργότερα, αστυνομικοί, μαζί με το παιδί, μετέβησαν στη λαϊκή αγορά Τσοτυλίου, μήπως κι αναγνώριζε, τον άνδρα, που επιχείρησε, το βράδυ της Παρασκευής, να το απαγάγει. Η καταγγελία περί «κλούβας», δημιούργησε την υποψία πως ενδεχομένως να αφορούσε κάποιο πρόσωπο που έρχεται στην περιοχή, αποκλειστικά και μόνο για τη λαϊκή αγορά. Εν τέλει, το παιδί δεν αναγνώρισε κάποιον. Η αποκάλυψη του συγκεκριμένου περιστατικού προκάλεσε αναστάτωση σε όλη την τοπική κοινωνία του Τσοτυλίου, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, καθώς παρόμοια καταγγελία, υπήρξε, πριν από λίγες μέρες και στην περιοχή του Βελβεντού.

kozan.gr

περισσότερα
Back to top button