ΓούναΚαστοριάΚόσμοςτελευταίες ειδήσεις

Ποιος έντυσε τη Τζένιφερ Λόπεζ με καστοριανή γούνα;

Δεν είναι η πρώτη φορά που διάσημα και αναγνωρίσιμα πρόσωπα φοράνε γουναρικά και μάλιστα Ελληνικά κατασκευασμένα στην Δυτική Μακεδονία από Καστοριανούς και Σιατιστινούς τεχνίτες.

Εμείς το γράψαμε πολλές φορές και θα το επαναλάβουμε ότι, η ελληνική γουνοποιία έχει ντύσει αυτοκράτορες, βασιλείς, ηθοποιούς, τραγουδιστές, επιχειρηματίες και πολλές άλλες κατηγορίες ανθρώπων από όλες τις κοινωνικές τάξεις. Δυστυχώς όμως το προϊόν αυτό και η ιστορική του διαδρομή δεν αξιοποιήθηκε ανάλογα έτσι ώστε να αποκτήσει ή καλύτερα να ανακτήσει την παλιά του αίγλη.

Η βιοτεχνία της γούνας έχει πολύ μεγάλη σημασία τόσο για την εξαγωγική δραστηριότητα της χώρας μας όσο και για την απασχόληση όλης της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας. Αν θέλουμε να αξιοποιήσουμε αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα, που κατακτήθηκε με κόπους και θυσίες κυρίως των παλαιών γουναράδων, που αλώνιζαν τις αγορές του εξωτερικού, θα πρέπει να το επενδύσουμε με όλες τις σύγχρονες τεχνοκρατικές μεθόδους του μάρκετινγκ του μάνατζμεντ της πληροφορικής κλπ., που θα το θωρακίσουν απέναντι στο κάθε είδους αθέμιτο ανταγωνισμό.

Κάναμε λοιπόν αυτήν την σύντομη εισαγωγή με την ευκαιρία αυτού του άρθρου, που δημοσιεύουμε λόγο της πληροφορίας που είχαμε ότι, γουναρικό ένδυμα της επιχείρησης των αδελφών ΓΚΛΙΑΓΙΑ, που δραστηριοποιείται στην Καστοριά την Σιάτιστα και την Νεά Υόρκη, κατέληξε στην γκαρνταρόμπα της διάσημης τραγουδίστριας, ηθοποιού, στιχουργού, σχεδιάστριας Τζένιφερ Λόπεζ. Για την ιστορία θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, η επιχείρηση των αδελφών Γκλιάγια είναι μια από τις δυναμικότερες επιχειρήσεις του κλάδου, καθετοποιημένη, με επιχειρηματικό ήθος και προσφορά κοινωνικής ευθύνης. Είναι μια από τις πολλές αυτοδημιούργητες επιχειρηματικές προσπάθειες των επιχειρηματιών του κλάδου μας, που τιμούν τον επιχειρηματικό κόσμο και θα έπρεπε να είναι πρότυπο προς μίμηση.

H γούνινη ζακέτα της επιχείρησης “Γκλιάγια” που φοράει η Jennifer Lopez στην από πάνω φωτογραφία.

Εμείς από την πλευρά μας ευχόμαστε σε όλους τους γουνοποιούς να δημιουργούν τέτοια καλλιτεχνήματα που διαφημίζουν τα προϊόντα των Καστοριανών και Σιατιστινών τεχνιτών σε όλο τον κόσμο.

Αφιερωμένο στην 42η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς απο τον 

Λεωνίδα  Θ. Πουλιόπουλο

Ο Λεωνίδας θ. Πουλιόπουλος είναι Οικονομολόγος, Καθηγητής εφ. στο ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας, διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθυντής της ΕΔΗΚΑ α.ε. με πλούσιο  συγγραφικό και αρθρογραφικό έργο όσο αφορά τον κλάδο της γούνας.

περισσότερα
Back to top button