ΓούναΕκδηλώσειςΚαστοριά

42η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς: Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη των τελευταίων ετών

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες της 42ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς, λίγες ώρες πριν την έναρξη της διοργάνωσης, που αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη των τελευταίων ετών. Αυτό, άλλωστε, διαβεβαίωσαν οι εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών  φορέων της Έκθεσης, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν λίγες ώρες πριν την επίσημη έναρξή της.

Πιο συγκεκριμένα, στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν οι κ.κ. Ιωάννης Κορεντσίδης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, Αναστάσιος Τζήκας, Πρόεδρος της ΔΕΘ – HELEXPO, Ιορδάνης Μιχαηλίδης, Πρόεδρος της Μονοπρόσωπης Α.Ε. Συνδέσμου Γουνοποιών, Σωτήρης Αδαμόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς και Ανέστης Αγγελής,, δήμαρχος Καστοριάς, οι οποίοι τόνισαν τη βαρύνουσα σημασία της φετινής Έκθεσης, που συμπίπτει με την αρχή του τέλους – όπως όλα δείχνουν – της κρίσης που έπληξε τον κλάδο της γούνας τα τελευταία 2,5 χρόνια.

«Πρόκειται για μία Έκθεση που έχει καλύψει στο 100% τα διαθέσιμα τετραγωνικά μέτρα του Κέντρου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, ενώ αναμένεται τις πύλες της να περάσουν εκατοντάδες εμπορικοί επισκέπτες, από 40 περίπου χώρες του εξωτερικού. Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι να καλωσορίσουμε τους Εκθέτες, αλλά και τους επισκέπτες μας, κάποιοι εκ των οποίων θα καταφθάσουν με τις δύο αεροπορικές πτήσεις charter που έχουμε προγραμματίσει από τη Ρωσία και την Ουκρανία, ενώ αύριο το βράδυ θα καταφθάσει και η επιχειρηματική 20μελής αποστολή από την Κορέα», τόνισε, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, ο κ. Κορεντσίδης, ευχαριστώντας όλους τους προαναφερόμενους φορείς για την υποστήριξή τους. Αναφερόμενος δε στη συνδιοργάνωση της Έκθεσης με τη ΔΕΘ – HELEXPO, που αποτελεί τον Εθνικό Εκθεσιακό φορέα της χώρας μας, σημείωσε πως η συγκεκριμένη συνεργασία θα προσδώσει ακόμη μεγαλύτερο κύρος στον, ούτως ή άλλως, καταξιωμένο θεσμό της Έκθεσης, που φέτος έχει ιδιαίτερη αναφορά στην πόλη της Καστοριάς.

«Έχουμε πάρει μία στρατηγική απόφαση να υποστηρίξουμε την Έκθεση Γούνας της Καστοριάς. Η συνεργασία μας δεν είναι ευκαιριακή, αλλά θα έχει βάθος χρόνου.  Πιστεύουμε ότι η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς είναι μία Έκθεση με πολλές προοπτικές, γιατί θεωρούμε ότι η γούνα είναι εθνικό προϊόν της Ελλάδας και με αυτή την ιδιότητα νομίζουμε ότι μπορεί να εδραιωθεί ακόμη περισσότερο σε παγκόσμιο  επίπεδο», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΘ HELEXPO, ανακοινώνοντας ότι σύσσωμο το επιτελείο του φορέα που εκπροσωπεί θα δώσει το «παρών» την ημέρα των εγκαινίων.

«Ευελπιστούμε ότι η Έκθεση της Καστοριάς θα είναι η δυνατότερη και η καλύτερη από όλες τις διοργανώσεις που διεξήχθησαν φέτος σε παγκόσμιο επίπεδο στον κλάδο της γούνας, με πολύ καλά αποτελέσματα για τους συμμετέχοντας γουνοποιούς,, αλλά και για όλους τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό κλάδους, αφού έχουμε εξασφαλίσει την πολύ μεγάλη επισκεψιμότητά της, γεγονός που θα έχει οφέλη για όλη την περιοχή», δήλωσε, από την πλευρά του, ο κ. Μιχαηλίδης.

Την πεποίθηση ότι η Έκθεση θα γνωρίσει την απόλυτη επιτυχία εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Σωτήρης Αδαμόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου τόσο στα μέλη του Δ.Σ. όσο και στην ΔΕΘ – HELEXPO, για αυτό που διαφαίνεται ότι γίνει στην Καστοριά τις επόμενες ημέρες. Αυτή η έκθεση θα είναι μοναδική».

Αναφερόμενος, τέλος,  στα θέματα των πτήσεων ο κ. Αδαμόπουλος δεσμεύθηκε να προχωρήσουν και όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καστοριάς.

Και ο δήμαρχος Καστοριάς, Ανέστης Αγγελής, εξέφρασε την υποστήριξή του στον θεσμό της Έκθεσης, αλλά και την ικανοποίησή του για τη διεξαγωγή του GALA στο ιστορικό κέντρο της πόλης, γεγονός που καταδεικνύει, όπως είπε, ότι η έννοια της γουνοποιίας είναι ταυτόσημη με την έννοια της Καστοριάς και σε άμεση συνάφεια με την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό. «Η Έκθεση Γούνας Καστοριάς αποτελεί κορυφαίο γεγονός για όλη την περιοχή μας. Οφείλουμε να χαιρετίσουμε τις πρωτοβουλίες του Συνδέσμου για την ανάδειξη και προβολή τόσο της γούνας όσο και της πόλης μας και να σημειώσουμε την παρουσία του προέδρου της ΔΕΘ – HELEXPO  που δίνει νέες δυνατότητες ανάπτυξης, καινοτομίας και εξωστρέφειας στην γουνοποιία και την πόλη μας».

 

 

περισσότερα
Back to top button