ΓούναΕκδηλώσειςΚαστοριά

Κάλεσμα του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Γούνας στην απεργία και τη συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς

 

1Η ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ! 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

Η ματωμένη εξέγερση των εργατών του Σικάγο και η θυσία των πρωτοπόρων μας δίνει κουράγιο, αποτελεί για την εργατική τάξη ημέρα μνήμης αλλά και ευθύνης. Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας με το να γινόμαστε άξιοι συνεχιστές της πάλης ενάντια στους εκμεταλλευτές μας, στους αγώνες του σήμερα για δουλειά με δικαιώματα και για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας με βάση τις δυνατότητες της εποχής μας και του πλούτου που παράγουμε, να γίνουμε εμείς αφέντες στο μόχθο και τον ιδρώτα μας.

Τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά ΤΑΞΙΚΑ – ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΑ με τους εργάτες όλου του κόσμου, δυναμώνοντας την ταξική ενότητα και αλληλεγγύη. Οι θυσίες μας έχουν αποτέλεσμα για την τάξη μας μόνο σηκώνοντας τη σημαία της ταξικής πάλης ενάντια στην εκμετάλλευση, τον πόλεμο.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς συμπίπτει με την προετοιμασία μας για απεργιακή απάντηση απέναντι σε ένα ακόμα βάρβαρο πακέτο αντεργατικών μέτρων, στο 4ο μνημόνιο που συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με ΕΕ και ΔΝΤ και ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση στη βουλή. Αποτελεί μια ακόμα απαίτηση των βιομηχάνων, των επιχειρηματικών ομίλων, η νέα επίθεση σε μισθούς και συντάξεις, στο αφορολόγητο εισόδημα και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, που προστίθενται σε όλα τα προηγούμενα που είχαν ψηφίσει ή είχαν τη στήριξη από το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίο. Η γεωστρατηγική αναβάθμιση που αποτελεί στόχο για τα μονοπώλια σημαίνει αναβαθμισμένος κίνδυνος για το λαό, τους λαούς της περιοχής. Η όξυνση των ανταγωνισμών για τη μοιρασιά της λείας, τον έλεγχο του πλούτου, των ενεργειακών πηγών και δρόμων μεταφοράς εμπορευμάτων οδηγεί και στη συνέχιση της φιλομονοπωλιακής πολιτικής με βίαια μέσα, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που γκρεμίζει ότι άφησε όρθιο η ειρήνη τους.

Οργανώνουμε την πάλη μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τη συμμετοχή της χώρας μας στους σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις, για την απομάκρυνση των ξένων στρατιωτικών βάσεων και την έξοδο της Ελλάδας από τη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ που σπέρνει ανά τον κόσμο πολέμους και δυστυχία.

                    Δεν θα ματώσουμε για τα κέρδη τους στην ειρήνη

               Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο!

Οι εργάτες δε θα περιμένουμε τη σφαγή μας με σταυρωμένα τα χέρια. Με αισιοδοξία και πίστη στο δίκιο μας μπορούμε να γυρίσουμε μπροστά τον τροχό της ιστορίας, να καταργήσουμε τις εκμεταλλευτικές σχέσεις παραγωγής, να απαλλάξουμε την κοινωνία από την εκμετάλλευση, τις κρίσεις και τον πόλεμο.

                                             ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑυ.

Όλοι τη Δευτέρα 1 Μάη στην απεργιακή συγκέντρωση απέναντι από την πρώην Νομαρχία    

                                                             στις 10 π.μ.

    ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ  ΓΟΥΝΑΣ – ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ –

             ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ    ΝΟΜΟΥ  ΚΑΣΤΟΡΙΑ

περισσότερα
Back to top button