Ελλάδα

Το χιούμορ των «Απαράδεκτων» αντέχει ακόμα

aparadektoifoto-614x377To σήριαλ που έχει μείνει στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης, έχει γίνει σημείο αναφοράς της εγχώριας ποπ κουλτούρας, έχει ορίσει το χιούμορ του ελληνικού sitcom.

Λένε ότι ένα επιτυχημένο σήριαλ πρέπει να το βλέπεις την εποχή που μεταδίδεται γιατί μετά χάνει την αξία του, λόγω των κοινωνικών αλλαγών. Με τους «Απαράδεκτους» αυτό δεν ισχύει. Ήταν Σεπτέμβριος του 1991 όταν οι «Απαράδεκτοι» έκαναν πρεμιέρα στο Mega και πολύ γρήγορα εξελίχθηκαν σε φαινόμενο. 25 χρόνια μετά, παραμένουν το ίδιο επίκαιροι και το ίδιο διασκεδαστικοί.

Οι «Απαράδεκτοι», μια από τις δημοφιλέστερες ελληνικές τηλεοπτικές σειρές, δημιουργήθηκε από την Δήμητρα Παπαδοπούλου και έπαιζαν η Δήμητρα Παπαδοπούλου, ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Μπέζος και ο Βλάσσης Μπονάτσος. Συμπρωταγωνιστικούς ρόλους είχαν η Ρένια Λουϊζίδου και ο Βασίλης Χαλακατεβάκης.

Η σειρά προβλήθηκε στο Mega στις αρχές της δεκαετίας του ’90 (από το 1991 έως το 1993) και είχε πολλές αναφορές παλιές ελληνικές ταινίες.

Έχει μείνει στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης, έχει γίνει σημείο αναφοράς της εγχώριας ποπ κουλτούρας, έχει ορίσει το χιούμορ του ελληνικού sitcom.

Δείτε το βίντεο με την επιλογή κάποιων πολύ αστείων γκαγκ από τον πρώτο κύκλο, μεταξύ των οποίων και τα παρακάτω:

Δημητρούλα: «Μυκήνες, Μυκήνες, είστε από ΄κείνες που μ’ αρέσετε. Να πάω με τον Σπύρο, να φάω και ένα γύρο» (γράφοντας ποίηση)

 

-Βλάσσης: «Το Ρένια, αν επιτρέπεται, βγαίνει από το Ζαχαρένια;»

-Ρένια: «Όχι, από το Ελισάβετ».

 

-Γιάννης: «Είναι πολύ επιτυχημένος τυρέμπορας και πολύ μεγάλος γυναικάς. Κάτι σαν τον Βλάσση».

-Βλάσσης: «Δηλαδή εγώ τυρέμπορας είμαι;»

 

-Δημητρούλα: «Ευχαριστώ. Σπύρο, δώσε στο παιδί ένα πεντοχίλιαρο» (παραλαμβάνοντας μια ανθοδέσμη)

-Σπύρος: «Σιγά μην του δώσω και κανένα ομόλογο».

https://youtu.be/TeNfBM1g-PQ

womantoc.gr

περισσότερα
Back to top button