ΑθλητικάΚαστοριάΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

Ο “αυτοκράτορας” της Καστοριάς!

Το ‘gipedo.eu” παρουσιάζει τον Διονύση Λίτσκα!

Κατάγεται από την πανέμορφη πόλη της Καστοριάς, είναι γιος του αείμνηστου πάλαι ποτέ ελεύθερου επαγγελματία, Κώστα Λίτσκα, αδερφός του πρώην ποδοφαιριστή των “γουναράδων”, Κώστα και του νυν Αντιπροέδρου του ιστορικού σωματείου, Μιχάλη!

Ο λόγος, για ποιον άλλο, από τον υπέροχο προπονητή και άνθρωπο, Διονύση Λίτσκα, ο οποίος καθοδηγεί, το τελευταίο τρίμηνο, το ανδρικό συγκρότημα της Καστοριάς, με την ελπίδα να συνδέσει, ξανά, το όνομα του με μια σειρά διακρίσεων με το εν λόγω τμήμα.

Ο έξοχος καθοδηγητής της Καστοριάς ευελπιστεί στην επιστροφή της α’ ομάδας στη Γ’ Εθνική κατηγορία, στην κατάκτηση του Κυπέλλου τηε ΕΠΣ Καστοριάς και φυσικά στην περαιτέρω άνθιση του σωματείου σ’ όλα τα επίπεδα.

Ποιος είναι, όμως, ο Διονύσης Λίτσκας και ποια η αθλητική διαδρομή του; Το “gipedo.eu” παρουσιάζει, σήμερα, στο κοινό του πολλά σημαντικά στοιχεία τα οποία αφορούν την καριε΄ρα του εντυπωσιακού προπονητή, ο οποίος έχει κερδίσει την αγάπη του κόσμου των “γουναράδων”.

Αρχή από Κάστορα!

Ο Διονύσης Λίτσκας, ο οποίος αγωνίστηκε, επί σειρά ετών, στη θέση του αμυντικού μέσου, ξεκίνησε την αθλητική του καριέρα από τον Α.Ο. Κάστωρα, το έτος 1991! Ο νυν κόουτς της Καστοριάς συνεργάστηκε, αρχικά, με τον προπονητή, Νίκο Στυλιανού στον συγκεκριμένο σύλλογο, ενώ τρία έτη μετά, μετακινήθηκε στο Άργος Ορεστικού για λογαριασμό του Παναργειακού, στον οποίο συνεργάστηκε με τον κόουτς, Βαγγέλη Σιώμο.

Την αγωνιστική περίοδο, 1996-97, ο κ. Λίτσκας προπονούταν με την Καστοριά, η οποία μετείχε, τότε, στον… μαραθώνιο της Α’ Εθνικής, αλλά πρόσφερε τις υπηρεσίες του στον Παναργειακό με τη μορφή του δανεισμού από τους ‘γουναράδες”, συνεργαζόμενος με τους κόουτς, Βαγγέλη Σιώμο και Γιάννη Τσαχουρίδη.

Μια σεζόν μετά, ο κ. Λίτσκας εντάχθηκε στο ρόστερ της Καστοριάς, η οποία συμμετείχε, τότε, στο Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και καθοδηγήθηκε, κατά τη διάρκεια της χρονιάς, από τους προπονητές, Κώστα Τσαγκαλίδη, Άρη Ληγουρά και Δημήτρη Σεϊταρίδη.

Την Άνοιξη του έτους, 1998, οι ‘γουναράδες” υποβιβάστηκαν στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικης, ο Διονύσης Λίτσκας, όμως, παρέμεινε στον σύλλογο και καθοδηγήθηκε, την σεζόν 1998-1999, από τους προπονητές, Δημήτρη Σεϊταρίδη, Αλέκο Αλεξίου και Θόδωρο Βόλτση.

Την επόμενη αγωνιστική περίοδο, η ιστορική ομάδα μετείχε στο πάλαι ποτέ Πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής, έχοντας, όμως, στον διοικητικό θώκο της τον γνωστό επιχειρηματία της πόλης με αντικείμενο την εμπορία γούνων, Παναγιώτη Σπυρόπουλο, αλλά και τον κ. Λίτσκα στο ρόστερ της.

Ο έμπειρος αμυντικός μέσος συνεργάστηκε, τότε, με τους προπονητές, Νίκο Τσακάλη, Χρήστο Τερζανίδη και Νίκο Παντέλη, αλλά οι ‘γουναράδες’ δεν κατάφεραν, τότε, να επιστρέψουν στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Την σεζόν, 2000-01, ο κ. Λίτσκας θήτευσε, ξανά, στην Καστοριά, έχοντας ως προπονητές του Νίκο Παντέλη, Νίκο Παπαδιώτη και Νίκο Εμμανουηλίδη, με την ομάδα, όμως, να παραμένει, εκ’ νέου, στη Δ’ Εθνική.

Το “αντίο” και ο Πυρσός!

Τέσσερα έτη μετά την ένταξη του στην Καστοριά, ο Διονύσης Λίτσκας αποχαιρέτησε τη μεγάλη του αγάπη και είπε το ‘ναι’ στην πρόταση των στελεχών του Πυρσού Γρεβενών, ο οποίος μετείχε, την σεζόν 2001-2002, στο Πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής.

Ο νυν και έξοχος καθοδηγητής των “γουναράδων” συνεργάστηκε, εκείνη την εποχή, με τον γνωστό προπονητή και πατέρα της διεθνούς βολεϊμπολίστριας, Εύας Χαντάβα, Δημήτρη Χαντάβα, ενώ εν συνεχεία με τον Ζόραν Μπάμποβιτς, ο οποίος διατηρεί, αυτό τον καιρό Ακαδημία ποδοσφαίρου στην πόλη των Τρικάλων.

Μια χρονιά μετά, ο κ. Λίτσκας, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει για την παραμονή του Πυρσού Γρεβενών στο Πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής, επέστρεψε στο έμψυχο δυναμικό του Παναργειακού, έχοντας ως κόουτς τον Βαγγέλη Σιώμο και συνοδεύοντας, τότε, την αθλητική του παρουσία με την παραμονή της ομάδας από το Άργος Ορεστικού στον… μαραθώνιο της Δ’ Εθνικής.

‘Φαίακας”, “Κρητικός” και “γουναράς”!

 Έπειτα από την ολοκλήρωση της θητείας του στον Παναργειακό, ο Διονύσης Λίτσκας ταξίδεψε με προορισμό την Κέρκυρα, ώστε να αγωνιστεί για δύο σεζόν στην Α.Ε Φαιάκων, η οποία συμμετείχε, τότε, στο Πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής.

Ο κ. Λίτσκας ταύτισε, την σεζόν 2002-2003 το όνομα του με την παραμονή του ανδρικού τμήματος στο Πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής κατηγορίας, έχοντας ως προπονητή τον Γιάννη Χονδρογιάννη, ενώ την επόμενη χρονιά συνέβαλλε τα μέγιστα για τη διατήρηση του τμήματος στη Δ’ Εθνικής κατηγορίας, συνεργαζόμενος με τον ίδιο κόουτς.

Το καλοκαίρι του έτους 2004, ο έξοχος προπονητής της Καστοριάς εντάχθηκε στο ρόστερ της κρητικής ομάδας, Δόξα Πλατανέ, η οποία συμμετείχε, τότε, στο Πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής, έχοντας ως προπονητές του Γιώργο Καλβαράκη και Ηλία Πουλιό.

Την συγκεκριμένη χρονιά, το κρητικό συγκρότημα υποβιβάστηκε στο Πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Ρεθύμνου, αλλά ο κ. Λίτσκας αποφάσισε, τότε, να αλλάξει “στέγη”, επιλέγοντας την Επισκοπή Ρεθύμνου, ως τον επόμενο αθλητικό σταθμό στην καριέρα του.

Ο, τότε, εντυπωσιακός αμυντικός μέσος πρόσφερε, για τέσσερα έτη, τις υπηρεσίες του στην ιστορική ομάδα, έχοντας ως προπονητές του Σπύρο Σπυριδάκη, Γιάννη Κατσούλη, Θανάση Κολιτσιδάκη και Γιώργο Βλαστό, στο Πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής.

Το καλοκαίρι του 2009, ο κ. Λίτσκας αποφάσισε να επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, Καστοριά, προκειμένου να φορέσει, εκ’ νέου, τη φανέλα των “γουναράδων”, οι οποίοι μετείχαν, τότε, στο Πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής, έχοντας ως προπονητή τον Αντώνη Νικολαϊδη.

Η προσφορά του κ. Λίτσκα στο ιστορικό σωματείο συνοδεύτηκε με την παραμονή αυτού στον συγκεκριμένο… μαραθώνιο, όπως και η επόμενη χρονιά, στην οποία η Καστοριά καθοδηγούταν από τον κόουτς, Νίκο Τσέλιο.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη την αγωνιστική περίοδο, 2011-2012, όταν οι ‘γουναράδες” υποβιβάστηκαν στο Πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Καστοριάς, καθοδηγούμενοι από τον έξοχο προπονητή και άνθρωπο, Πασχάλη Δημητρίου.

Την σεζόν, 2012-2013, η Καστοριά κατάφερε να επανέλθει στη Γ’ εθνική κατηγορία, δια χειρός, Πασχάλη Δημητρίου και δια ποδός, Διονύση Λίτσκα, ο οποίος συντέλεσε, τότε, τα μέγιστα, για την επιστροφή του τμήματος στην συγκεκριμένη διοργάνωση. Παράλληλα, τη ίδια χρονιά, οι “γουναράδες” κατέκτησαν τον θεσμό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Καστοριάς  με τον κ. Λίτσκα να ανακοινώνει, έπειτα από το πέρας της σεζόν, την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Η επόμενη χρονιά συνοδεύτηκε ε την σωτηρία της Καστοριάς στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, υπό τις οδηγίες των προπονητών, Κώστα Κορμαρή και Ανδρέα Λέτσιου, αλλά και με την τεράστια βοήθεια του Διονύση Λίτσκα από τη θέση του Γενικού Αρχηγού του σωματείου.

Την αγωνιστική περίοδο, 2014-2015, η Καστοριά δεν έμελλε να διατηρηθεί στον… μαραθώνιο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, καθοδηγούμενη από τος κόουτς, Μπάμπη Θεοχάρη, Ηλία Βάλη και Δημήτρη Ζαρογιάννη, ενώ αποχώρησε, πρόωρα από την συγκεκριμένη διοργάνωση.

Την περασμένη χρονιά, 2015-2016, η Καστοριά μετείχε στο Πρωτάθλημα με αφαίρεση έξι πόντων, με συνέπεια να τερματίσει στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ ΕΠΣ Καστοριάς, έχοντας ως προπονητή τον Αντώνη Νικολαϊδη.

Φέτος, οι “γουναράδες” συμμετέχουν, ξανά, στον… μαραθώνιο της Α’ ΕΠΣ Καστοριάς και διατηρούνται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας καθοδηγηθεί από τους προπονητές, Νίκο Γατόπουλο και Διονύση Λίτσκα.

Ο κ. Λίτσκας, ο οποίος ανέλαβε τα “ηνία” της α’ ομάδας έπειτα από το πε΄ρας της 5ης αγωνιστικής, δεν έχει φροντίσει να διατηρήσει το, μέχρι τότε, αήττητο σερί των ‘γουναράδων”, ωστόσο η ομάδα βρίσκεται στην 1η θέση του “πίνακα’ του Πρωταθλήματος και στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Καστοριάς. Ο ίδιος εμφανίζεται αισιόδοξος για τη μελλοντική ρότα των “γουναράδων” και έτοιμος να διεκδικήσει κάθε πρόκληση που θα τεθεί στο διάβα του ως κόουτς του ιστορικού σωματείου.

gipedo.eu

 

 

περισσότερα
Back to top button